¨

Landmand er vred over cykelsti

Foto: TV ØST

En landmand fra Lumsås i Odsherred er vred på Vejdirektoratet. De har valgt at anlægge en dobbeltsporet cykelsti tværs over hans mark.

Mogens Nissen ejer marker på 18 hektar uden for Lumsås i Odsherred, og de er netop omdrejningspunktet for hans vrede. Vejdirektoratet vil nemlig anlægge en dobbeltsporet cykelsti, som skal gå tværs over Mogens Nissens marker. Det vil han ikke have. 

- Jeg synes, det er chikane, når der plads ude på Oddenvej. Det er så ærgerligt, at man lægger stien over markerne, for jeg tror, cyklisterne langt hellere vil cykle på Oddenvej, siger Mogens Nissen, der har haft markerne og gården siden 1969.

I første omgang var planen, at cykelstien netop skulle følge Rute 21 langs Oddenvej. Men Vejdirektoratet har ladt stien svinge ind over markerne, så den bliver omkring 200 meter længere. Det skyldes, at Oddenvej har mange indkørsler til de private huse, hvis man spørger projektleder Neal McMullan. 

- Hvis der er mange, som krydser cykelstien på det område, så er det ikke sikkert for cyklister, der kører hurtigt op og ned ad vejen, forklarer Neal McMullan, som er projektleder i Vejdirektoratet. 

Støtte fra folketingspolitiker

Folketingspolitiker Jacob Jensen fra Venstre har nu valgt at gå ind i sagen. Han finder det også tåbeligt, at stien ikke følger sin naturlige rute langs vejen.

- Jeg synes, det er vigtigt, at borgerne bliver hørt, og at vi ikke laver nogle mærkelige løsninger, som generer borgerne, der i det her tilfælde er lodsejerne på stedet og cyklisterne ikke mindst. Og jeg synes også, det er vigtigt, når vi laver projekter fra statens side, så er det lavet fornuftigt af hensyn til skatteborgernes penge, siger Jacob Jensen.

Derfor har Jacob Jensen valgt at skrive til transportministeren Magnus Heunicke (S). Jacob Jensen vil have svar på, hvorfor cykelstien bliver anlagt henover markerne, samt hvor meget dyrere projektet bliver med den nye rute. 

Mogens Nissen har fået 60.000 kroner for salget af de 4000 kvadratmeter store areal af markerne, der skal gå til cykelstien. Desuden har han fået en erstatning, så han i alt har fået 125.000 kroner for ulejligheden. 

Den nye cykelsti fra Lumsås til Gl. Ebbeløkkevej Øst forventes at være færdig til august. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App