¨

Landets farligste patienter flytter til Slagelse

02:49

Nogle af landets farligste patienter blev i dag flyttet fra Sikringen i Nykøbing Sjælland til det nye psykiatrihospital i Slagelse.

Omkring 40 retsanbragte patienter har indtil nu opholdt sig på Sikringen i Nykøbing Sjælland. Men fremover er det psykiatrihospitalet i Slagelse, der skal huse, hvad der er nogle af landets farligste psykisk syge kriminelle.

Derfor var der også massivt politiopbud, da en gruppe af patienterne i formiddags skulle køres de knap 80 kilometer sydpå.

- Vi har grebet det an ved at kigge på hver enkelt patient. Vi har kigget på både de oplysninger, som vi har fået fra hospitalet og så på de oplysninger, vi selv ligger inde med. Derudfra er der lavet en sikkerhedsvurdering af hver enkelt, siger Michael Flemming Rasmussen, der er politiinspektør ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Patienterne omgivet af plejepersonale

Ud over politiet, så har patienterne også været omgivet af en stor gruppe plejepersonale, så de har kunnet føle sig trygge under flytningen. Politiet har hele tiden været til rådighed, hvis noget skulle gå galt.

De vil ikke oplyse præcis, hvor mange betjente, der har været på opgaven. Men det er en flytning, der har krævet mange ressourcer.

To politikredse deltager

- Arbejdet med den her opgave startede for omkring trekvart år siden. Det er en stor opgave, som finder sted i samarbejde mellem to politikredse, siger Michael Flemming Rasmussen.

Grunden til at betjente fra to kredse deltager er, at Sikringen ligger i Midt- og Vestsjællands kreds, mens det nye psykiatrihospital ligger i Sydsjællands og Lolland-Falsters.

Politiinspektør Michael Flemming Rasmussen oplyser, at alt under formiddagens flytning er forløbet som planlagt. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App