¨

Lammefjorden giver 168.000 til Støt Brysterne

Foto: TV ØST

Lokale grøntsagsproducenter har samlet et flot beløb ind til Kræftens Bekæmpelse og samarbejdet fortsætter, lyder det.

Sidste år satte Lammefjordens Grøntsagslaug en kampagne i gang til fordel for Støt Brysterne – og nu kan de sende hele 168.000 kroner af sted.

– På vegne af avlerne, kartoffelpakkerierne og gulerodsvaskerierne på Lammefjorden er jeg stolt over, at vi har skaffet så mange penge til det gode formål. Der er også grund til at takke de mange forbrugere, som har støttet sagen ved at købe vores særlige Støt Brysterne-poser med kartofler og gulerødder fra Lammefjorden, siger Hans Møller Olsen, formand for Lammefjordens Grøntsagslaug.

Formanden fortæller også, at han har tænkt sig at fortsætte samarbejdet med Kræftens Bekæmpelse. Og det er organisationen glad for.

- Vi kunne slet ikke klare os uden erhvervssponsorer, som står for op imod en fjerdedel af det samlede beløb, vi samler ind. Vi indsamlede i alt 16,5 millioner til Støt Brysterne i 2015., fortæller Carina Winther, kampagneansvarlig for Støt Brysterne.

50 øre pr. pose

De mange penge fra Lammefjorden til Støt Brysterne er skaffet ved at donere 50 øre pr. solgt pose kartofler eller gulerødder. Sådan bliver det også, når den næste kampagne begynder i september, oplyser Hans Møller Olsen.

– Både vores medlemmer, butikkerne og forbrugerne har været glade for at kunne støtte på den måde. Som grønsagsproducenter har vi en vigtig rolle i forhold til at levere sunde fødevarer. Og så er det jo glædeligt, at vi kan samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, som gør en så vigtig indsats for at fremme sundhed og bekæmpe kræft, siger Hans Møller Olsen.

2016 er det 13. år, hvor Kræftens Bekæmpelse kører kampagnen Støt Brysterne. I Danmark lever omkring 60.000 kvinder med brystkræft.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App