Kvinde giver husly til 129 fugle

En kvinde fra Fårevejle driver et privat dyreinternat. Her tilbyder hun fugle et permanent hjem og behandler deres adfærdsproblemer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gråpapegøjer, undulater, kanariefugle, kakaduer og nymfeparakitter.

Det er blot et udpluk af de mange forskellige fuglearter, der bor i Internat Fuglelivet i Fårevejle. Internatet åbnede i 2009 og ejes af Sanne Rørmose Andersen, der sammen med sin mand tager i mod og hjælper fugle med adfærdsproblemer.

Under kærlig behandling

De såkaldte ”plukkere”, det vil sige fugle, der flår fjerene af sig selv, er blandt de adfærdsramte fugle, som Sanne Rørmose Andersen og ægtefællen tager under kærlig behandling.

- Fugle med adfærdsproblemer er svære at få på fode igen, men vi prøver alligevel på bedste vis at hjælpe dem hver eneste dag, siger hun.

Man gør en forskel

Parret finansierer selv driften af internatet. De bruger i gennemsnit 3.000 kroner om måneden på foder, men det er ifølge den kvindelige ejer det hele værd.

- Det er glædeligt, når man kan se, at man gør en forskel for fuglene, og det er nok til, at jeg gerne kaster både penge og fritid i det, siger Sanne Rørmose Andersen.