Kunstprojekt danner rammen for ny skulpturpark i Odsherred

17 danske og internationale billedkunstnere skal fortolke FN’s verdensmål i et nyt kunstprojekt i Odsherred.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

FN’s verdensmål bliver centrum for fortolkning, når 17 danske og internationale billedkunstnere går sammen i et nyt, stort kunstprojekt.  

quote I aftalen om opgaven indgår, at hver kunstner involverer en forening, skoleklasse, et lokalsamfund eller en anden gruppe i Odsherred Kommune

Geopark Odsherred

Projektet 17 Goals on My Mind kommer til at etablere en offentlig tilgængelig verdensskulpturpark i UNESCO Global Geopark Odsherred. Alle skulpturer skal repræsentere en kunstnerisk fortolkning af et verdensmål, der igennem arbejdsprocessen samtidig skal have forbindelse til det lokale miljø i Odsherred.  

Det skriver Geopark Odsherred i en pressemeddelelse.

Skulpturparken kommer til at ligge ved det tidligere psykiatrihospital i Annebergparken, og idéen udspringer fra Kunstkollektivet 8B i samarbejde med UNESCO Global Geopark Odsherred, Odsherred Kommune og Anneberg Kulturpark.

Her er de 17 verdensmål:

Skal involvere lokal gruppe i Odsherred

De 17 kunstnere er endnu ikke fundet, men de bliver udvalgt i fællesskab af projektets samarbejdspartnere.

- I aftalen om opgaven indgår, at hver kunstner involverer en forening, skoleklasse, et lokalsamfund eller en anden gruppe i Odsherred Kommune, oplyses der i pressemeddelelsen.

Planen er, at kunstnerne skal findes i juli og august 2020. Her bliver både danske og internationale samtidskunstnere inviteret til at byde ind på projektet.

Projektet er støttet af Spar Nord Fonden, der har bevilliget 250.000 kroner, og der er indgået aftaler om støtte fra Odsherred kommune og Fondens Geopark Odsherred.