Kundby-sagen skærper opmærksomhed på mistrivsel

Kundby-sagen, hvor en 17-årig pige er idømt seks års fængsel for terrorforsøg, har skærpet lærernes opmærksomhed på elever, der ikke trives.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Odsherreds folkeskoler er i gang med at udarbejde anti-mobbepolitikker for både nordskolens og sydskolens afdelinger.

Og ifølge sydskolens konstitueret leder, Birthe Slott Nielsen, og nordskolens leder, Helle Justesen, så får Kundby-sagen altså stor indflydelse på politikken. 

Det skriver Nordvestnyt.

- Sagen (terrorsagen, red.) fylder rigtig meget. Havde det været for 10 år siden, tror jeg, at den i højere grad var blevet behandlet som en social sag, og jeg ved godt, at terrordelen er kommet ind over, men det er en sag, der er kommet bag på os alle sammen, og alt andet lige, så har hun (den dømte pige, red.) følt sig alene og ked af det, siger Helle Justesen til avisen. 

- Vores værdiregler har afsæt i skolebestyrelserne, og de har jo lige meget viden om den sag som os, så den vil da blive trukket ind i arbejdet med en anti-mobbepolitik.

Vi kan skærpe vores fokus 

Kundby-sagen, hvor en nu 17-årig pige er idømt seks års fængsel for terrorforsøg på to skoler på Sjælland - heriblandt Sydskolen i Fårevejle, har nemlig skærpet lærernes opmærksomhed på elever, der ikke trives. Og ikke mindst på, hvad eleverne søger efter på deres computere i undervisningstiden og i pauserne, skriver avisen. 

- Vi kan jo ikke give vores garanti for, at sådan en ulykkelig sag ikke kan gentage sig, men vi kan da skærpe vores fokus og vores opmærksomhed om de elever, som, vi ved, ikke trives. Jeg synes, jeg har nogle lærere, der på baggrund af sagen kigger eleverne meget mere over skuldrene på, hvad de laver på deres computere, eller hvad de skriver i deres afleveringsopgaver, end de gjorde før. Og lærerne reagerer hurtigere på det end før - hvis eleverne for eksempel er voldsomt optagede af våben, så vi kan gribe ind, siger Bithe Slott Nielsen til avisen.


Nyhedsoverblik