¨

Kulturministeren besøgte læselandsby

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

Den lille by Skippinge i Odsherred fik fredag besøg af kulturminister Marianne Jelved (R), der var forbi for at se, hvad der sker, når man bliver læselandsby.

I Odsherred har fem landsbyer vinteren igennem kæmpet om at vinde titlen som 'årets læselandsby'. Nu nærmer målstregen sig, og fredag dukkede selveste kulturminister Marianne Jelved (R) op i Skippinge for at lege med. 

Fem udvalgte landsbyer i Odsherred konkurrerer mod hinanden fra 1. oktober til 1. marts. Det handler ikke alene om at læse så mange bøger, noveller og digte som muligt, men også om at understøtte og genopdage glæden ved at læse og om at lave nogle events og arrangementer omkring læsning i bred forstand, som vil sætte fokus på den gode bog og litteraturen.

Litteratur ved næsten alle hus

I Skippinge er stort set hele byen med. Ved alle de knap 60 husstande er der sat plancher op med digte, citater og udsnit af prosatekster, som er tænkt til at skærpe glæden ved det skrevne ord og vække lysten til at kaste sig over bøgerne, så fjernbetjeningen lejlighedsvist får lov at ligge uden håndvarme ved det slukkede TV.

Plancheudstillingen i Skippinge har haft 99 procent af beboernes opbakning, og adskillige mennesker på egnen har i den sidste tid smugkigget og besøgt landsbyen for at spadsere rundt at læse de mange, fine, kunstnerisk udsmykkede plancher i byen.

Marianne Jelved åbnede udstillingen, inden turen gik rundt i Skippinge for at bese værkerne og hente inspiration udi poesiens verden.

03:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App