¨

Kritik af kommune i knivstikssag

Foto: TV ØST

Forstanderen fra Fårevejle Fri- og Efterskole retter en skarp kritik af Odsherred Kommune efter søndagens knivoverfald på en 48 årig mand.

 

Forstanderen på Fårevejle Fri- og Efterskole er ikke overrasket over knivoverfaldet, der skete tæt ved stationen natten til Søndag. På skolen har de gennem flere år kæmpet mod trusler, vold og hærværk fra den gruppe af unge som den 17 årige, der er sigtet i sagen tilhører.

 

- Det kommer desværre ikke bag på mig, at det kunne ende sådan her. Som skole har vi sendt underretninger til kommunen på den her dreng, men vi har ikke oplevet det har haft nogen effekt, siger Frank Elzer, der de seneste seks år har været forstander på skolen.

 

På skolen er opfattelsen, at hverken politi eller kommune tager det alvorligt, når de henvender sig. Skolen har derfor valgt at bruge 50.000 kroner om året på et privat vagtværn:

 

- Det er jo absurd, at der er nødvendigt, men politiet kommer jo ikke, når vi ringer, siger Susanne Østergård, der er lærer på skolen og har oplevet at måtte skærme sine elever mod en gruppe af lokale unge, der forsøgte at provokere til slagsmål.

 

Frank Elzer har gennem flere år været særlig opmærksom på den sigtede 17 årige, og skolen har sendt tre underretninger på ham til Odsherred Kommune. Seneste underretning på den nu 17 årige har skolen sendt til kommunen i 2010. Hos kommunen undrer de sig over, at de ikke har hørt fra skolen siden:

 

- Hvis der havde været et været akut problem så havde vi selvfølgelig forventet at høre noget mere fra Fårevejle Fri- og Efterskole, men det er ikke sket, siger Gitte Løvgren fra Odsherred Kommune, der er direktør for afdelingen for Børn og Familie.

 

- Jeg synes det er fuldstændig forfejlet, altså det er jo en kommunal opgave. Jeg har lavet underretninger og jeg ved ikke hvor mange hun vil have, ti eller femten? Spørger Frank Elzer.

 

Odsherred kommune må ikke offentligt fortælle, hvad de har foretaget sig i forhold til den 17 årige, men oplyser, at de har været i tæt kontakt med familien og har iværksat flere tiltag. Tilbage står at Frank Elzer ikke er imponeret over effekten af indsatsen.

 

- Jeg synes de skulle tage og stoppe med hele tiden at forsøge at vaske hænder og lægge ansvaret fra sig. I stedet skulle de foretage sig noget, siger han.

 

02:17 Luk video

 

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App