Kommuner vil dele spildevand – nu går de skridtet videre med planerne

Et fælles spildevandsprojekt mellem Holbæk Kommune og Odsherred Kommune fortsætter. Nu skal arbejdet sættes i gang. Radikale Venstre bakker op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred Kommune har nu vedtaget, at de også vil gå videre med planerne om at skabe et fælles spildevandsprojekt med Holbæk Kommune.

Tirsdag aften blev projektet debatteret på byrådsmødet i Odsherred, og her var der bred enighed om at arbejde videre med planen. Byrådet følger dermed Økonomiudvalgets indstilling om at gå videre med projektet.

quote Vi gør noget i Odsherred for at skabe et bedre miljø, også selvom det ikke står i vores budget

Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune

- Indstillingen er, at vi går i gang med projektet, men inden det bliver vedtaget, så kommer det tilbage til godkendelse i byrådet, inden det overhovedet kan gennemføres. Det er en tilsvarende beslutning, man har i Holbæk, siger Thomas Adelskov, borgmester i Odsherred Kommune.

Borgmester: - Vi gør noget godt for miljøet

Odsherred Forsyning og FORS, som Holbæk Kommune er en del af, har arbejdet videre, efter hensigtserklæringen blev dannet.

- Hvis beregningerne holder, som FORS og Odsherred Forsyning har lavet, så ser det ud til at være et rigtig godt projekt, siger Thomas Adelskov.

Ifølge borgmesteren vil man med projektet kunne reducere udledningen af kvælstof betragteligt, fordi man kan fjerne en stor del af det, der går i Isefjorden.

quote For Odsherreds borgere og husstande vil det betyde uændret takst

Thomas Nicolaisen (R), byrådsmedlem

- Vi gør noget i Odsherred for at skabe et bedre miljø, også selvom det ikke står i vores budget.

Radikale Venstre bakker op

Processen går nu ind i en fase, hvor borgerne også skal involveres i, hvad projektet går ud på.

Ifølge Radikale Venstre er der tale om et unikt samarbejde mellem kommuner og forsyningsselskaber.

- Jeg synes det er værd at bemærke, at der ikke er økonomiske udgifter for Odsherred Kommune, da anlægsomkostninger afholdes af forsyningsselskaberne. Der er estimeret en takststigning på 250 kroner for en almindelig husstand, hvis man bor i Holbæk, men for Odsherreds borgere og husstande vil det betyde uændret takst. Det er vigtigt at forklare, siger Thomas Nicolaisen (R).

Han understreger, at Radikale er med på at samarbejde, så længe det er positivt for miljøet.

quote Vi skal se endelige beregninger og endelige konsekvenser først

Mathias Hansen (V)

Venstre er kritisk over for beregninger

Venstres Mathias Hansen var mere på den påpasselige sti. For partiet er det afgørende, at projektet ikke medfører, at det bliver dyrere for en borger i Odsherred.

- Husk på, at dette er et forprojekt. Vi skal se endelige beregninger og endelige konsekvenser først. Men vi er helt med på, at det her projekt er sindssygt spændende. Det er spændende ud fra miljømæssigt synspunkt, ud fra et teknologisk synspunkt og fra et økonomisk synspunkt, siger Mathias Hansen (V)

Der skal nu nedsættes en styregruppe til projektet.