Kommune vil gøre ansatte bedre i trafikken

Odsherred Kommune vil have ansatte, der også er gode rollemodeller i trafikken. En kampagne er derfor på vej

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred Kommune vil tage kampen op imod ukoncentrerede bilister i trafikken og vil derfor gennemføre en uopmærksomhedskampagne overfor de ansatte i kommunen, som meget gerne skulle blive endnu bedre i trafikken.

Fra uge 38-40 skal de ansatte i Odsherred sideløbende med den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil” fra Rådet før større Trafik og Forsikring og Pension, nemlig mindes om, at de også har et stort ansvar i trafikken, når de enten kører til og fra arbejde eller i arbejdstiden.

Det skriver Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

-  Alle kan gøre noget for at gøre trafikken mere sikker. Når vi laver en intern kampagne for de ansatte, så er det også for at passe bedre på dem, så de ikke kommer til skade i trafikken. Og så håber vi, at de tager budskaberne med hjem og taler med familie og venner om det, så endnu flere husker at køre bil, når de kører bil.

Kampagnen vil blandt andet foregå ved, at de ansatte møder store klistermærker på toiletspejle, hvor der blandt andet står ”Sæt håret nu” og ”Sms nu – kør bil når du kører bil”. Desuden er der hængt plakater op, der uddeles postkort med kampagnebudskabet og de ansatte kan se kampagnefilm og deltage i en konkurrence. Alt sammen for at understrege, at man forventer, at de ansatte er opmærksomme bag rattet.

Ifølge en rapport fra Vejdirektoratet i år sker 35 procent af dødsulykkerne i trafikken nemlig på grund af uopmærksomhed.

Vigtigt at nogle går foran

Hvis antallet af trafikulykker og trafikdræbte skal ned, så er det vigtigt, at kommuner og andre arbejdspladser også gør en indsats. Det har Færdselssikkerhedskommissionen tidligere slået fast i den seneste handlingsplan, hvor man også opfordrede den offentlige sektor til at gå foran, da den har mere end 700.000 ansatte, der også færdes i trafikken.

-    Det er vigtigt, at kommuner og andre arbejdspladser bidrager til, at vi alle bliver mere fokuserede og sikre trafikanter. Det er utrolig flot, at nogle kommuner går foran, så vi sammen kan få flere til at være mere opmærksomme bag rattet. Det er et kæmpe plus for trafiksikkerheden, siger Ursula Friis, der er seniorprojektleder, Rådet for Sikker Trafik. 

Du kan læse mere om den landsdækkende  ”Kør bil, når du kører bil” her.