Kommune sætter ind over for række af hærværk

Odsherred Kommune vil nu sætte en stopper for den hærværk, som Faarevejle Efterskole har været ramt af 4 gange de seneste 6 uger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

4 gange se seneste 6 uger har Faarevejle Efterskole været udsat for hærværk, og det vil Odsherred Kommune nu sætte en stopper for.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Borgmester kendte ikke til det

I weekenden forsøgte gerningsmændene uden held at starte en brand i efterskolens elevboliger ud mod Poppelvænget.

Borgmester Thomas Adelskov (S) kendte ikke til hærværksbølgen, før Nordvestnyt bad om en kommentar tirsdag formiddag.

- Det er forfærdeligt. Jeg har overhovedet ikke hørt om det. Det kommer fuldstændig bag på mig, siger Thomas Adelskov, som tirsdag bad embedsværket om en skriftlig redegørelse for den kriminalitetsbekæmpende indsats i Fårevejle.

Fornyet indsats

Ifølge kommunedirektør Gitte Løvgren har projekt Ung i Odsherred aktuelt 20 unge fra Fårevejle-området fast tilknyttet ungehuset i Asnæs, og familieafdelingen har sat ind med en tværfaglig indsats over for en række udsatte familier.

Tirsdag eftermiddag tog Gitte Løvgren kontakt til lokalpolitiet for at aftale en fornyet indsats.

Har en ide om gerningsmænd

Ifølge Søren Højsgaard, leder af nærpolitiet i Nykøbing har politiet tekniske spor at gå efter i forbindelse med weekendens ildspåsættelse.

- Vi kan ikke have 100 procent styr på, hvad de unge går og laver, men vi har en ide om, hvilke persongrupper der er tale om. Nærmere kan jeg ikke komme det, siger Søren Højsgaard til dagbladet Nordvestnyt.

De seneste ugers hærværk på efterskolen beløber sig til omkring 500.000 kroner.