¨

Kommune lover: Der er gang i halbyggeriet

Foto: TV ØST

Selv om det kan se ud som om, tingene står stille ved de 2 nedbrændte sportshaller i Vig og Højby, så lover Odsherred Kommune, at der er gang i byggeplanerne.

På lidt over 1 år mistede Odsherred Kommune 2 sportshaller, og selv om det kan se ud som om, at tingene siden har stået stille, lover kommunen, at der er gang i byggeplanerne.

Det første spadestik til en ny hal i Vig forventes taget i marts 2015, og lokalplanlægningen og udbud af arkitekt til en ny hal i Højby er sat i gang, skriver Odsherred Kommune i en pressemddelelse.

Læs også: Højby-hallen får lov at brænde ud

I august 2012 brændte Vig-hallen på grund af en elektrisk kortslutning, og i december sidste år var det Højby-hallen, der stod i flammer. Her viste det sig, at nogen havde sat ild til bygningen.

Læs også: Politi: Brand i Højby Hallen var påsat

Kommer man forbi de nedbrændte haller, kan det se ud som om, der slet ikke er sket noget, men processen henimod en genopførelse af de 2 sportshaller er rigtig godt i gang, lyder det fra kommunen.

Screening trak ud

I begyndelsen af det nye år går nedrivningen af hallen i Højby i gang. På grund af en screening for farligt byggeaffald har den proces været et stykke tid undervejs, men nu skal der findes en nedrivningsentreprenør, som kan tackle opgaven, oplyser centerchef Eva Ormstrup fra kultur og fritid.

Læs også: Højby-hallen er vurderet til 37 millioner kroner

Hallen i Vig har været i udbud i fagentrepriser, men da der ikke kom nok kvalificerede bud, er halbyggeriet i stedet udbudt som hovedentreprise, og prækvalifikationsrunden er slut. 11 entreprenører var interesseret.

I midten af december udbydes byggeopgaven, og i midten af januar forventer byggeudvalget at have fundet den entreprenør, der skal forestå genopførelsen af hallen i Vig.

Læs også: Brand i Vig under kontrol

Forventningen er som nævnt, at det første spadestik vil kunne tages omkring 1. marts 2015, og det endelige byggeri stå klar til brug cirka 1 år efter. Byggeudvalget for en ny hal i Højby holdt møde tirsdag den 18. november 2014 og besluttede her at udbyde opgaven som arkitekt og bygherrerådgiver som et SKI-udbud, hvilket betyder, at udbudsopgaven kan afsluttes hurtigere end ved et EU-udbud.

Høj grad af borgerinddragelse

SKI står for Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S, og det er her forventningen, at arkitekt kan vælges aller først i det nye år. Samtidig har byggeudvalget sat gang i lokalplanlægningen, som afdelingen for plan og byggeri i Center for Plan, Byg og Erhverv forestår.

Læs også: Elektrisk kortslutning startede brand

Der bliver tale om en proces med høj grad af borgerinddragelse og involvering for at kunne udarbejde et lokalplansforslag, der tager højde for såvel den kommende hal, der skal ligge ved siden af Nordskolen afdeling Højby over for Højby Børnehuse og tæt på plejecentret Solvognen, Odsherred Rådhus og de nye boligområder ved Brynshøj-udstykningen.

Soændende og tilfredsstillende

Lokalplanen ventes at kunne godkendes i byrådet til august 2015, og sideløbende vil udbuds- og byggeprocessen foregå.

- Det er spændende og tilfredsstillende, at der nu er kommet godt gang i processen henimod en opførelse af begge haller, og at vi har et stort engagement fra begge lokalsamfund og en høj grad af bruger- og borgerinddragelse, siger den nye formand for byggeudvalget, Søren With (S), som er blevet valgt som formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget efter Michael Kjeldgaard (SF), der i forbindelse med et partiskifte har ønsket at forlade denne post.

Læs også: Politikere sagde ja til 46,8 millioner kroner til ny hal

Højby Lokalråd har arrangeret en byvandring med fokus på den kommende hal og med udgangspunkt fra skolen i Højby lørdag den 17. januar 2015, hvor alle interesserede er velkomne.

Du kan læse mere om planerne her.

Og nyt om hallerne i Vig her og her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App