Kommune i møde med medicinalgigant – ny lokalplan skal igen give liv til udvidelsesplaner

Odsherred Kommune og Lundbeck har tirsdag haft et møde, efter der blev sat en stopper for udvidelsesplanerne. Nu skal der sættes gang i en ny lokalplan.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke lang tid siden, Planklagenævnet satte en stopper for medicinalvirksomheden Lundbecks udvidelsesplaner i Lumsås i Odsherred Kommune.

Tirsdag har direktøren i Odsherred Kommune, Torben Greve, været i møde med Lundbeck for at høre, om de stadig ønsker at udvide sin virksomhed. For det er nemlig muligt, hvis de får en ny lokalplan for området lavet.

- Og så har vi aftalt, at virksomheden gerne fortsat vil have den nye lokalplan lavet, og derfor laver vi en sag til vores byråd, hvor vi laver en anmodning om at igangsætte en ny lokalplan. Det gør vi formentlig på et december-møde i byrådet, siger Torben Greve.

Sætter gang i ny lokalplan

Planklagenævnet vurderede i begyndelsen af november, at udvidelsen af Lundbeck ikke kunne lade sig gøre med den nuværende lokalplan. Der var en uoverensstemmelse mellem kommunalplanen og lokalplanen, og så var det ikke blevet begrundet tilstrækkeligt, hvorfor højden på udvidelsen skulle være, som det blev foreslået.

Så nu begynder kommunen og Lundbeck at kigge på en ny lokalplan.

- Den anden ting vi har aftalt er, at der er nogle ting omkring, at virksomheden er blevet en risikovirksomhed. Det blev det i februar måned. Det betyder, at der er nogle risikoforhold, som vi skal tage højde for i lokalplanen. Det er nogle krav til processen om, at statslige risikomyndigheder skal ind over høringen af den nye lokalplan, siger Torben Greve.

Artiklen fortsætter under indslaget.

Se eller gense indslaget: Medicinalfabrikken Lundbecks planer om at udvide fabrikken i Lumsås i Odsherred er sparket til hjørne. Det sker efter at Planklagenævnet i dag meddelte, at Odsherred Kommunes lokalplan for området ikke kan godkendes. Kommunen vil nu forsøge at ændre planen, så fabrikken alligevel kan komme videre med planerne.

Skaber beskæftigelse og omsætning

Trods en midlertidig bremsning af projektet i Lumsås, så vurderer kommunen, at det stadig er attraktivt, hvis Lundbeck udvider sin virksomhed.

- Det er jo en god idé med alle vores virksomheder. Det er en meget ønskelig ting, at der er virksomheder, som kan lide at være i Odsherred, og skaber beskæftigelse og jobs i Odsherred og skaber omsætning, siger Torben Greve.

LOKALPLANEN SKAL GENVEDTAGES