Køb af Mols-Linien tæt på afslutning

Det ser ud til, at kapitalfonden Polaris ender med 80,1 procent af aktierne i Mols-Linien. Polaris har netop afgivet sit købstilbud, og nikker aktionærerne ja, er handlen i hus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver formentligt Polaris, der ender med hovedparten af aktierne i Mols-Linien. Kapitalfonden har tirsdag meddelt i en pressemeddelelse, at den var forpligtet til at afgive et købstilbud, og at det er gjort inden fristen 21. september klokken 16.

Ved afslutningen af fristen havde Polaris modtaget accepter af købstilbuddet fra aktionærer, der tilsammen ejer 383.948 aktier svarende til 2,71 % af Mols-Liniens aktier og stemmerettigheder.

Polaris ejer herefter 11.176.947 aktier i Mols-Linien, svarende til 80,1% af selskabets aktier og stemmerettigheder (eksklusiv selskabets beholdning af egne aktier), skriver kapitalefonden i en pressemeddelelse.

- Da Polaris lancerede buddet den 3. juli, var kravet at opnå mindst 75 %. Det er indfriet. Det var endvidere et ønske at opnå mere end 90 % af aktierne. På baggrund af forløbet hen over sommeren er det ikke uventet, at det ønske ikke blev indfriet. Under alle omstændigheder er vi nu klar til at tage de næste skridt for at skabe stabile rammer for at videreudvikle Mols-Linien, siger Managing Partner Jan Johan Kühl fra Polaris.

Den aarhusianske rigmand Henrik Lind har undervejs været på banen som mulig køber, men meddelte i sidste uge, at han droppede projektet, efter at købstilbuddets betingelse om en ejerandel på minimum ti procent ikke var blevet opfyldt.

Dermed ser det altså ud til, at det bliver Polaris, som ender med aftalen.

Senest 25. september står det ifølge Ritzau Finans klart, om aktionærerne accepterer købstilbuddet.