Knivmand tidligere dømt for ulovlig kniv

Et knivoverfald på en 65-årig mand kunne have været undgået. Den første juni fik hans overfaldsmand nemlig 7 dages fængsel for netop at bære kniv, men har ikke afsonet endnu.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 40-årige mand, der tirsdag stak sin nabo i halsen med en hobbykniv i Nyrup ved Nykøbing Sjælland, fik for bare 15 dage siden syv dages fængsel for at have båret netop en hobbykniv på offentlig vej. Onsdag blev han varetægtsfængslet for drabsforsøg. Det skriver Nordvestnyt onsdag.

Hvis ikke de danske fængsler var overfyldte, havde en 65-årig sommerhusbeboer på Ådalen i Nyrup ved Nykøbing Sjælland muligvis sluppet for den meget traumatiske oplevelse, han havde tirsdag, da en 40-årig nabo forsøgte at slå ham ihjel. For hans overfaldsmand var den 1. juni blevet idømt syv dages fængsel for at bære rundt på en hobbykniv på offentlig vej, og han ventede bare på at komme ind og afsone dommen, fortæller Nordvestnyt.

Men i stedet endte det med, at den 65-årige mand måtte en tur på sygehuset med en 15 centimeter lang og 2,5 centimeter dyb flænge i halsen, efter at den 40-årige mand fra Holbæk havde forsøgt at skære halsen over på ham. Efter en operation, hvor blandt andet en overskåret halsmuskel blev syet sammen, skulle den 65-årige mand dog være blevet udskrevet igen.

Onsdag klokken 13 blev den 40-årige mand fremstillet i et grundlovsforhør og sigtet for drabsforsøg. Han var dog ikke selv til stede, men er i øjeblikket indlagt på en psykiatrisk afdeling i Dianalund, hvor lægerne betegner ham som værende stærkt psykotisk og uden realitetssans.

Den sigtede er derfor endnu ikke blevet afhørt af politiet, og det samme gælder for den 65-årige mand, som han overfaldt. Sidstnævntes kone har dog forklaret til politiet, at hun og hendes mand sad på verandaen ved deres sommerhus. På et tidspunkt rejste hun sig og gik lidt væk for at tale i mobiltelefon, og da hun vendte sig om, kunne hun se, at den 40-årige mand befandt sig tæt på hendes mand.

Den 40-årige havde en hobbykniv med udslået blad i hånden, og pludselig tog han fat om hendes mand og trak kniven kraftigt hen over hans hals. Og det var kun, fordi knivsbladet knækkede, at den 65-årige ikke blev dræbt.

Da konen derefter forsøgte at gribe ind, stak den 40-årige mand ud efter hende nogle gange, inden han tog flugten. Hun ringede derefter 112, og først dukkede en ambulance op og siden politiet.

Hun fortalte betjentene, hvem hun mente, at overfaldsmanden var, og da de forsøgte at anholde denne, gik han amok og måtte beroliges med peberspray.

Som nævnt var den 40-årige mand ikke selv til stede under onsdagens grundlovsforhør, men dommeren besluttede alligevel at varetægtsfængsle ham frem til den 13. juli. Dog med den betingelse, at hvis den 40-årige bliver rask nok inden da, skal der afholdes et nyt grundlovsforhør.

 /Ritzau