Knallertværksted er en succes

Siden foråret har LT Motorservice i Nykøbing Sjælland holdt åbent for unge, fartglade knallertejere i byen en aften om ugen. Initiativet er blevet en succes.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I samarbejde med ungdomsskolen Ung i Odsherred holder LT Motorservice åbent hver torsdag for de unge knallertglade knægte. Her stiller mekanikeren lokaler og ekspertise til rådighed, og det er blevet vel modtaget blandt drengene.

- Det er herrefedt, så vi ikke sidder derhjemme og laver oliepletter på alting, siger Benjamin "Mini" Fjeldsted, Nykøbing Sjælland.

Drengene ved godt, at de bliver kaldt rødder blandt naboerne i Nykøbing Sjælland. Så navnet tog de til sig.

- Så lavede vi bare for sjov klistermærker og t-shirts, hvor der står "rødderne". Vi kan godt lide og køre lidt hurtigt, siger Benjamin "Mini" Fjeldsted, Nykøbing Sjælland.

Men naboerne var ikke så glad for drengenes færdsel på knallerterne. Løsningen blev, at LT Motorservice og Ung i Odsherred tog drengene ind og lærte dem lidt om de maskiner, de drøner rundt på. For Ung i Odsherred er det også en mulighed for at gøre knallerterne mere lovlige. Således sponsorerer de bremseklodser, pærer og lignende.

- Det har givet nogle positive tilkendegivelser fra borgere, som siger, at der ikke er så mange hurtige knallerter gennem gågaden mere, siger Joszef Kiss, medarbejder hos Ung i Odsherred.

Populært tilholdssted

Hver torsdag er der op mod 30 unge i lokalerne hos mekaniker Lasse Toft, selvom kun en lille håndfuld af dem skal have fikset deres knallerter.

Selv har Lasse Toft også været lidt af en rod engang, og de erfaringer giver han videre.

- Jeg blev selv smidt ud hjemmefra som 16-årig, så alt hvad jeg har her, har jeg selv bygget op, og det er erfaringer, jeg gerne vil give videre. Her er der også plads til bare og få en god snak, fortæller Lasse Toft, mekaniker, LT Motorservice, Nykøbing Sjælland.