Klaus er blevet verdensmester: - Det har jeg arbejdet på i 50 år

Klaus Adamsen fra Odsherred er netop blevet verdensmester i Bridge for seniorer efter en dramatisk finale mod USA.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De var længe langt bagud på point. Men i et dramatisk comeback vendte billedet - og Klaus Adamsen fra Odsherred stod sammen med sin makker Dennis Koch-Palmund fra Karlslunde tilbage som verdensmester.

VM i bridge for seniorer er de seneste par uger blevet gennemført i Marokko - og fredag og lørdag blev finalen spillet i det nordafrikanske land.

Danmark var bagud, indtil der manglede tre spil ud af de 96 spil, som verdensmesterskaberne består af. I kamp 94 og 95 vendte billedet dog totalt, og sikrede danskerne sejren.

quote Vi råbte og skreg og sang slagsange

Klaus Adamsen, verdensmester i bridge for seniorer

- Vi var så meget bagud, det så slet ikke godt ud. Men vi kæmpede os tilbage skridt for skridt, og før sidste kamp stod det klart, at den var hjemme, siger Klaus Adamsen.

Revanche

Klaus Adamsen har spillet bridge siden han var ung, og har tidligere været på både juniorlandsholdet og det almindelige landshold. Titlen som verdensmester har han dog ikke prøvet at få før.

- Det bliver virkelig ikke større. Det er bare fedt, og det er jo noget, som vi så at sige har arbejdet på i 50 år, siger den 66-årige spiller.

Det danske hold i Marokko til VM i bridge for seniorer. Fra venstre ses Steen Schou, Dorthe Schaltz, Peter Schaltz, Dennis Koch-Palmund, Jørgen Hansen, Morten Bilde (træner), Peter Magnussen (kaptajn) og Klaus Adamsen.
Det danske hold i Marokko til VM i bridge for seniorer. Fra venstre ses Steen Schou, Dorthe Schaltz, Peter Schaltz, Dennis Koch-Palmund, Jørgen Hansen, Morten Bilde (træner), Peter Magnussen (kaptajn) og Klaus Adamsen. Foto: Danmarks Bridgeforbund

Ved det sidste VM i 2021 så det også rigtig godt ud for Danmark. Men så fik Klaus Adamsen og hans makker corona, og blev sendt hjem fra tuneringen - og dermed skulle Danmark være glad for den bronzemedalje, som de kom hjem med.

- Det her var på mange måder en revanche - især vores semifinale mod Polen. Vi var meget opsatte på at vinde den, siger han.

Amatører i en professionel sport

Modsat de andre hold i VM-feltet, så er det danske landshold et amatørhold. Derfor er sejren også ekstra vigtig for Klaus Adamsen.

- Vi skulle jo vise dem, at vi kunne vinde. Og det kunne vi, fortæller han.

Derfor var sejren også ekstra sød, siger Klaus Adamsen.

- Vi var færdige klokken 18.30 - og vi råbte og skreg og sang slagsange. Så var der præmieoverrækkelse - men vi måtte skippe receptionen, fordi vi skulle nå vores fly, fortæller han.

Klaus Adamsen fra Højby er netop blevet verdensmester i bridge for seniorer.
Klaus Adamsen fra Højby er netop blevet verdensmester i bridge for seniorer. Foto: Danmarks Bridgeforbund

- Det var ikke meget søvn jeg fik i nat. Måske en time i flyet. Men ellers skulle vi snakke, have en gin og tonic - og i det hele taget lige komme ned på jorden igen, siger han, stadig begejstret.

Flyet landede først klokken 05.00 - men heller ikke søndag har der været meget søvn.

- Det tager lige lidt tid at falde ned, siger han.

Længere end Tour de France

Selvom Bridge er alt andet end en fysisk sport, så er det dog særdels krævende at nå gennem de 96 kampe til verdensmesterskabet.

- Der var engang én, der regnede ud, at vi sidder længere tid ved spillebordet, end rytterne gør i cykelsadlen til Tour de France. Jeg ved ikke, om det kan sammenlignes - men vi har i hvert fald været helt på i de to uger, hvor mesterskabet har været i gang, siger han.

Læs også
Kortgruppe holder liv i historisk spil - nu kalder de på nye makkere
Læs også
Kortgruppe holder liv i historisk spil - nu kalder de på nye makkere

Der er seks personer på det danske seriorlandshold i bridge.

Det er kun en måned siden at ungdommen på U21-landsholdet vandt VM i bridge for juniorer til Danmark, og sporten er dermed inde i en god gænge i Danmark.

Også i 2019 vandt det danske seniorlandshold guld ved en VM-finale.


Nyhedsoverblik