Klager over at deltidsbrandmænd kører for stærkt

Beboerne på Nordstrandvej i Nykøbing Sjælland har samlet underskrifter ind, fordi de er trætte af, at deltidsbrandmændene i området kører for hurtigt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Deltidsbrandmændene i Nykøbing Sjælland kører for stærkt, når de kører til brandstationen for at rykke ud til brand. Det mener en række beboere på Nordstrandvej, og derfor har de samlet underskrifter ind og afleveret dem til Odsherred Kommunes borgmester Thomas Adelskov (S). Det skriver beredskabets netavis beredskabsinfo.dk.

Beboerne er trætte af, at deltidsbrandmændene suser forbi og fortæller, at det ofte sker med en hastighed på 70 til 100 kilometer i timen, hvor man må køre 50 kilometer i timen.

- Der er mange skolebørn, der bruger den her vej, og vi er bange for, at det en dag går galt og et barn bliver kørt ned, siger Erik Højlund.

Ifølge deltidsbrandmændene er årsagen til, at de kører for stærkt en lov om responstid på fem minutter. Det vil sige, at fra en alarm går hjemme hos dem privat, og til at de skal være klar til at køre fra brandstationen, må der max gå fem minutter.

- Selvfølgelig skal vi overholde hastighedsbegrænsningerne, men man må også prøve at se det fra beredskabets side, hvis det nu var et af deres børn, der sad fastklemt i en bil, eller var ved at brænde inde, så ville de nok også tænke, hvorfor kommer brandvæsnet ikke. Siger deltidsbrandmand, Ib Kaas.

De skal overholde reglerne

Klagen fra beboerne har fået beredskabschef Lasse E. Hansen fra Odsherred Brandvæsen til at svare dem. Han siger, at han over for de ansatte har indskærpet, at de skal overholde hastighedsbegrænsningerne, og at han er af den opfattelse, at det har hjulpet.

- Jeg har stor repsekt for, at brandfolkene gerne vil hurtigt af sted for at hjælpe borgere, der er i nød, men det skal altid foregå efter gældende færdselsregler, siger han til netavisen.