Kig indenfor i Arne Jacobsens sommerhus

Fredag den 21. juni er der mulighed for at få et kig indenfor i et af Odsherreds sommerhus, som tilhører en af Danmarks mest kendte arkitekter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Odsherred i ligger et sommerhus af helt særlig karakter. Det har tilhørt den danske arkitekt og designer Arne Joacobsen, og fredag den 21. juni er der mulighed for at få et kig indenfor.

Det skriver Realdania Byg i en pressemeddelelse.

Et pejlemærke

For de fleste mennesker i dag er Arne Jacobsens navn synonymt med modernisme. Arkitektens eget sommerhus fra 1937 er et tidligt eksempel på den nordiske variant af modernismen. Nu åbner Realdania Byg første gang nogensinde sommerhuset for offentligheden for at markere afslutningen på restaureringen af det ikoniske hus.

- Arne Jacobsens eget sommerhus er fortroppen for den stilretning, som for alvor slår i gennem efter 2. Verdenskrig – et arkitektonisk og kulturhistorisk pejlemærke for en ny arkitektonisk skole, den nordiske modernisme, som kom til at præge det 20. århundredes måde at bygge huse og boliger, udtaler administrerende direktør i Realdania Byg, Peter Cederfeld.

Sommerhuset ligger ved Sejrøbugten under Sjællands Odde, og det kan ses 21. juni fra klokken 11 til 16. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

Læs mere om arrangementet her.