Karsten 3D-printer opfindelser mod corona: - Det er en fed fornemmelse at lave noget andre kan bruge

Fra sit kontor i Vig har Karsten Mikkelsen givet sig i kast med at printe designs, der skal gøre det lidt lettere at beskytte sig mod coronasmitte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Karsten Mikkelsen fra Odsherred har i det seneste lille års tid brugt en god del af sin fritid på at udvikle og producere opfindelser, der skal gøre det nemmere at værne sig mod corona.

På kontoret i Vig har han to 3D-printere stående. Her blev der under forårets nedlukning produceret visirer – der dengang var den helt stor mangelvarer – på højtryk.

Men nu har nye idéer taget over:

- Jeg er lige startet op på at lave en coronakrog – sådan en plastikdims, så man ikke skal røre ved håndtag og trykknapper, fortæller Karsten Mikkelsen, der er indehaver Odsherred 3D Print & Design.

Nye restriktioner bliver til nye opfindelser

Det var manglen på visirer, der startede det hele. Men da efterspørgslen ebbede ud – opdagede Karsten Mikkelsen nye behov, som der skulle findes løsninger på.

- Det med at kreere noget – og især noget andre kan bruge – det er en fed fornemmelse for mig, forklarer han, og erkender samtidigt, at det ikke er i kroner og øre, at han bliver rig på opfindelserne:

- For mig er det at hjælpe dem, jeg nu kan hjælpe – det er en selvtilfredsstillelse, siger han.

Karsten Mikkelsen
Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Senest har kravet om mundbind på en lang række offentlige steder givet anledning til nye produkter i det 3D-printede sortimentet – senest på opfordring fra en kunde:

- Hun ringede til mig og fortalte, hun havde sådan en plastic-dims, hun havde fået fra Istanbul, som kunne holde snorene i hendes mundbind (bag om hovedet red.), for hun havde høreapparat, og snorene blev hele tiden viklet ind i både briller og høreapparat.

Dimsen er et bånd med små kroge, som elastikkerne sættes i bag rundt om hovedet, så man slipper for at have elastikkerne om ørerne.

Købte ind til både venner og familie

Snart havde Karsten Mikkelsen lavet et design, og det vækker glæde for Hellen Gram Andersson i Nykøbing Sjælland. Det var nemlig hende, der ringede og efterlyste flere eksemplarer, af dimsen til at undgå kludder i mundbindselastikker, høreapparat og briller:

- Hvis jeg har elastikker bag ørerne, hvor der sidder høreapparat og briller, så risikerer jeg, det hele ryger ud, når jeg tager mundbindet af, forklarer hun.

Hellen Gram Andersson spurgte Karsten Mikkelsen, om han kunne lave et særligt bånd, der gør det muligt at tage mundbind på, uden det kommer i karambolage med høreapparat og briller.
Hellen Gram Andersson spurgte Karsten Mikkelsen, om han kunne lave et særligt bånd, der gør det muligt at tage mundbind på, uden det kommer i karambolage med høreapparat og briller. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Hellen Gram Andersson har nu købt adskillige eksemplarer af Karsten Mikkelsen seneste opfindelse til både sig selv, venner og familie.

Derudover har båndet også vist sig at få mundbindet til at sidde bedre.

- Brillerne dugger ikke, og det slutter tættere til, forklarer hun.

Sådan ser de ud - de 3D-printede bånd, der gør det muligt at have mundbind på, uden at elastikkerne skal omkring ørerne.
Sådan ser de ud - de 3D-printede bånd, der gør det muligt at have mundbind på, uden at elastikkerne skal omkring ørerne. Foto: Helle Eriksen - TV2 ØST

Hellen Gram Andersson er glad for Karsten Mikkelsens opfindelser, af hvem hun også har købt en corona-krog for at passe ekstra godt på sig selv – for som hun siger:

- Jeg har røget i mange år, jeg er gammel – jeg klarer ikke en corona. Derfor tager jeg også ekstra meget hensyn både til mig selv og andre.