Kæmper mod omfartsvej

Parret Anne og Arne Jensen fra Odsherred kæmper mod anlæggelsen af en omfartsvej, som Vejdirektoratet planlægger at ligge foran deres hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tung trafik døgnet rundt og støj direkte ind i stuerne. Det er fremtiden, som parret Anne og Arne Jensen fra Vig i Odsherred frygter.

Vejdirektoratet planlægger nemlig at anlægge en rundkørsel ved parrets landejendom på Holbækvej 19 i Vig, som vil lede trafikken fra omfartsvej Rute 21 lige forbi deres hjem. Derfor kæmper de nu mod omfartsvejen.

Det er planen, at rundkørslen skal ligge lige der, hvor Holbækvej og Vig Parkvej i dag mødes i et T-kryds. Men det er en hård kamp, som parret har kastet sig ud i.   

- Man kan jo ikke stille noget op. Vi kan jo ikke lægge os ud foran vejen, siger Anne Jensen til TV ØST.

Parret erkender, at lige meget hvor omfartsvejen ender med at blive anlagt, så vil der være utilfredse naboer til vejen.

- Men området skal udvikles både med alle turister og erhvervsmæssigt. Selvfølgelig er vi enige om det. Vores bekymring er, at det kommer så tæt på, når man i princippet lige så godt kunne anlægge den over mod vest, hvor er ikke er nogen beboelse overhovedet, siger Anne Jensen.

Unødvendig omkostning

Hos Vejdirektoratet kalder projektleder Steen Ogstrup det en ”unødvendig omkostning”, hvis omfartsvejen skal rykkes længere ud, som parret ellers ønsker.

-Vi ved, at støj er et problem ved vores veje. I det her tilfælde har vi haft al trafikken fra Rute 21 forbi, men det er i øjeblikket sænket, så der nu er mindre trafik. I fremtiden er det den samme trafik, der kommer igennem, blot ved en rundkørsel, siger Steen Ogstrup.    

Ifølge projektlederen vil omkostningerne til den løsning, som parret ønsker, være en dyr fornøjelse.     

-Der er i dag et T-kryds, som vi tilslutter og på den måde udnytter vi det eksisterede vejnet bedst muligt. Med en mindre ombygning bliver der lavet en rundkørsel. Det forslag som lodsejeren er kommet med er, at man skal forlægge en kommunevej over flere hundred meter og så lægge en ny rundkørsel. Omkostningerne til den løsning er langt større, siger han.