Jurister undersøger kæmpebølge ved Sjællands Odde

Familie beskylder Mols-Linien for at sejle for hurtigt i havn ved Sjællands Odde efter ulykke. Søfartsstyrelsen undersøger fortsat sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søfartsstyrelsens jurister er fortsat ved at undersøge den kæmpebølge, der i sidste uge pludselig skyllede op på en strand ved Sjællands Odde og kvæstede Marianne Nielsen fra Slagelse. Hun slog nemlig sit knæ voldsomt og skal derfor tilbringe de næste par uger på Holbæk Sygehus.

Familien var hurtige til at lange ud efter Mols-Liniens hurtigfærger som de mener sejler for stærkt i havn, og dermed skaber de store bølger.

Sagen er meldt til Søfartsstyrelsen, der er meget fåmælte:

-  Der foregår en juridisk vurdering af sagen. Vi tager det seriøst og behandler det, siger Lars G. Nielsen til TV 2 ØST. Han vil dog ikke tilføje noget som helst andet.

Også Aarhus har denne sommer oplevet en pludselig tsunami-lignende bølge. Torsdag skrev blandt andre Århus Stiftstidende om en kæmpebølge, der skyllede over 30 meter op på stranden Den Permanente i Aarhus, og forskrækkede de mange badegæster. Angiveligt også fordi, at en af Mols-Liniens hurtigfærger sejlede for hurtigt i havn.

Mols-Linien nægter dog, at sejle for stærkt. I sidste uge skrev de blandt andet til TV 2 ØST, at:

- Mols-Linien sejler fuldstændig i overensstemmelse med søfartsmyndighedernes bekendtgørelse om sejladssikkerhedsmæssig godkendelse af hurtigfærger på sejlruten mellem Sjælland og Jylland.

Hvis Søfartsstyrelsen afgør, at rederiet har sejlet for stærkt vil Marianne Nielsens sag blive meldt til politiet.