¨

Jul uden børn - højskoleophold i juledagene hitter

60 voksne har holdt jul på Vallekilde Højskole. Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 2

Ikke alle holder jul med deres nærmeste. 60 kursister har været til voksen-jul på Vallekilde Højskole i Odsherred de seneste dage.

Flere danskere er begyndt at holde jul på landets højskoler, så slipper man for stres og jag eller for at være alene i juletiden. 

60 mennesker har tilbragt julen på Vallekilde Højskole i Odsherred, hvor de har fejret højtiden sammen med de andre kursister i stedet for at sidde alene eller være til familie-jul. 

Dagene starter med traveture i det fri, og efterfølgende kan kursisterne melde sig til forskellige aktiviteter, som for eksempel historiefortælling, decoupage eller bagning. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Pensionist Poul Bergsø skrev sig først op til decoupage-holdet, men fandt hurtigt ud af, at det ikke lige var en aktivitet for ham. Foto: TV ØST

- Der er nogle, der virkelig tilvælger det, fordi de gerne vil holde jul på denne her måde, og så er der nogle, der har lyst til at prøve noget andet, men som måske har svært ved at sige nej til familien. Og derfor er det nemmere at sige: Hey, vi tager på højskole, fortæller Torben Smidt Hansen, der er forstander på Vallekilde Højskole.

Han fortæller, at der også er folk på julekurset, der har brug for at holde jul uden for hjemmet, måske fordi de har mistet en ægtefælde. Julekurset er udelukkende for voksne mennesker, og mange af deltagerne er pensionister.

Spændende mennesker

Sonja Jensen fra Vordingborg er en af de 60 kursister på højskolens julekursus. Hun glæder sig over at prøve noget nyt sammen med en masse interessante mennesker. 

Artiklen fortsætter under billedet.

Sonja Jensen fra Vordingborg er glad for at prøve noget nyt i juledagene.  Foto: TV ØST

- Jeg er sammen med en masse spændende mennesker, og jeg får grint, jeg får sunget, jeg får gået nogle gode ture, og jeg får prøvet noget nyt, siger Sonja Jensen fra Vordingborg.

Forstander Torben Smidt Hansen har ikke indtryk af, at folk er taget på højskole i protest mod julen, men snarere har valgt en voksen-jul til. 

- Jeg tror ikke, at man kan sige, at det er en protest, men det er klart, at man vælger en voksenjul, hvor der ikke er nogen gaver, og hvor der ikke er meget af det, der normalt betegnes som stressende omkring julen, fortæller Torben Smidt Hansen.

Se indslaget om julen på Vallekilde Højskole her:

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App