¨

Jordomsejling endte med ulykke - sejlere reddet fra synkende båd i Stillehavet

Parret forliste ved øen Niue undervejs til Tonga midt i Stillehavet nord for New Zealand i området ved den røde markering. Foto: Open Street Map © OpenStreetMap contributors

To sejlere med hjemhavn i Havnebyen i Odsherred måtte natten til tirsdag gå i redningsflåden midt i Stillehavet, da deres skib tog vand ind.

Et sammenstød med et flydende objekt skjult i vandet kom natten til tirsdag til at sætte et dramatisk punktum på den årelange jordomrejse, som Lene og Kim David Egtved var i gang med at foretage.

Deres skib, Gwendoline M, begyndte nemlig at tage vand ind, og efter en fem kvarter lang kamp mod vandet, hvor pumperne kørte på højtryk, sank skibet. Forliset skete kort efter, at parret havde meldt Mayday i skibets radio. Parret reddede sig ombord i skibets redningsflåde.

Det oplyser parret på den Facebook-profil, hvor de løbende har fortalt om jordomrejsen og deres mange oplevelser undervejs.

Forliset skete kort efter klokken 8.15 om morgen lokal tid, hvor parret sejlede mod Tonga nord for New Zealand. Heldigvis for parret var der andre sejlere i nærheden, der kunne redde parret ombord på deres båd.

Anden store rejse

Det var den anden store rejse, som Lene og Kim David Egtved var ude på i båden. De har tidligere sejlet til Caribien og retur til Danmark og var nu i gang med en femårig rejse jorden rundt.

Planerne for årets togt var en rundsejling i ørigerne Tonga og Fiji med afslutning på New Zealands kyst, oplyser de på deres hjemmeside.

Det vides ikke, hvad det var for et objekt, som parret kolliderede med, men de kalder det på Facebook for ”semiflydende objekt”. Ved kollisionen blev roret endvidere revet af skibet.

Gwendoline M var bygget af fem millimeter tykt stål, og var udstyret med en forstrækning, der gjorde at det kunne sejle i isfyldte farvande.  Det var en tyskbygget stålketch på 50 fod - det svarer til en længde på 15 meter.

Skibet var så stort, at det lod betalende gaster med dykker- og sejlererfaring sejle med på de eksotiske rejser. Der var dog ingen gaster ombord på skibet, da det forliste.

Parret befinder sig nu ombord på et græsk skib med kurs mod Tonga.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App