¨

Jens har gået tre en halv måned uden bad

Foto: TV ØST

Jens Jensen fra Fårevejle kan ikke selv komme i bad, og Odsherred Kommune vil ikke hjælpe. Den mener, at ekskonen fortsat skal træde til, men hun kan ikke mere.

Det er de helt simple ting, der er svære for Jens Jensen. Hans ben kan kun gå få skridt ad gangen, og han kan ikke komme op i sit badekar.

For 18 år siden ødelagde Jens Jensen begge sine knæ efter et trafikuheld. Lige nu er det tre en halv måned siden, han sidst var under bruseren.

- Det er ulækkert. Jeg lugter, og det klør. Det er jo ikke menneskeligt, siger Jens Jensen.

Mitzie Jensen har hjulpet ham med alt siden ulykken. Men for tre måneder siden, gik de fra hinanden.

- Jeg har hjulpet ham med alt. Nu står jeg i en situation, hvor jeg ikke kan mere. Jeg er slidt op, siger Mitzie Jensen.

Vil have hjælp fra kommune

Mitzie Jensen fortæller til TV ØST, at hun siden september sidste år har forsøgt at få Odsherred Kommune til at give hendes eksmand hjælp til at komme i bad og gå på toilettet.

- Jeg har ringet igen og igen og igen til dem. Så siger de bare altid, jamen vi kigger på sagen, siger Mitzie Jensen.

For 14 dage siden begyndte der at komme en hjemmepleje hver dag - men kun for at smøre hans sår under brystet. Ifølge Mitzie Jensen har hun i telefonen fået at vide af kommunen, at de ikke kan hjælpe Jens Jensen i bad. Så længe der ikke er et afløb i gulvet - som han ikke har råd til at få lavet - skal han op i badekarret. Dét kræver hjælp fra to personer.

- Kommunen siger, at jeg skal hjælpe Jens så meget som over hovedet muligt. Nu hvor vi ikke bor sammen, så er det jo ikke rimeligt, siger Mitzie Jensen.

Hvis bare én gang om ugen

Jens Jensen er også blevet tilbudt psykologhjælp - men han vil bare gerne have en hårvask.

- Det er jo dybest set ikke så meget, jeg skal bruge. Bare et bad engang imellem. Jeg vil være glad, hvis jeg bare kan få et bad én gang om ugen, siger Jens Jensen.

Jens Jensen har fået at vide, at han måske kan flytte ind i et af kommunens huse, men derfor vil han stadig have brug for støtte.

- Det hjælper ikke noget at placere ham i et rækkehus, hvis han stadig ikke kan få den hjælp, han har behov for, siger Mitzie Jensen.

TV ØST har mandag eftermiddag fået fat på formanden for Social- og Forebyggelsesudvalget, der vil spørge kommunaldirektøren, hvad der er op og ned på sagen.

02:52 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App