Jagt på mobildækning i Odsherred

Teleindustriens direktør og borgmester Thomas Adelskov satte tirsdag hinanden i stævne for at gennemtjekke mobilnettet på Ordrup Næs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 3 kilometer lang gåtur. Det var planen for teleindustriens direktør, Jakob Willer og Odsherreds borgmester, Thomas Adelskov (A).

Borgmesteren ville vise, at der er meget dårlig dækning i området, hvor den 92-årige forsvandt.

- Der er svingende dækning, og der er også steder, hvor der simpelthen ikke er dækning. Så jeg tror, vi i dag får  en oplevelse af, at der er forskel på kort og terræn. Og det gælder her i Odsherred, hvor der ikke er den mobildækning, som selskaberne ellers går og tror, siger Thomas Adelskov (A).

Teleindustriens direktør, der havde inviteret sig selv til Odsherred, ville derimod bevise, at det kunne lade sig gøre at få forbindelse.

- Og hvis der er dækning bare ét sted, så ville udstyret have virket, siger Jakob Willer.

Den 92-årige var udstyret med en GPS-sender på armen, da han gik fra sit hjem. Alligevel kunne plejepersonalet ikke finde ham. Senderen kræver nemlig mobildækning, før det er muligt at fange dens koordinater.

Turens tjek viste dog ingen helt døde punkter.

- Det er tyndet ud længere nede, fordi vi er kommet længere væk fra masten, men der er stadigvæk dækning. Så jeg tror ikke på, det ikke er muligt at sende en sms herfra, mener Jakob Willer.

Men på trods af resultatet af dagens dækningsjagt, er borgmesteren stadig ikke i tvivl om, at det var mobilnettet der svigtede den 92-årige demente.

- Vores konstatering er bare, at udstyret er blevet testet efter, og hverken vi eller politiet har kunnet finde ham. Og vi har rigtig mange af de her små '"lommer" uden net heromkring, forklarer Thomas Adelskov.

Borgmesteren mødes med telebranchen igen i begyndelsen af september for at finde frem til, hvordan de sammen kan få forbedret dækningen.