Iværksætter manglede en skov til en klatrepark: Måtte udtænke kreativ plan

Thomas Roland ville gerne åbne en klatrepark i Odsherred, men der er ingen egnede skovarealer. Derfor udtænkte han en kreativ plan med pæle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ved Gavnø Gods og Kragerup Gods nær Ruds Vedby kan besøgende komme op at flyve i trætoppene på deres klatreparker.

Sådan en ville Thomas Roland også gerne lave i Odsherred. Der var bare lige ét problem. Det var svært at finde en placering til parken.

- Jeg har været i dialog med Odsherred Kommune og Naturstyrelsen, og der har simpelthen ikke været nogle skovarealer i Odsherred Kommune, hvor jeg kunne få lov at etablere sådan en klatrepark, siger han.

Vil gerne skabe arbejdspladser

Og så måtte han være kreativ. Løsningen blev Danmarks første klatrepark på pæle.

- Konceptet læner sig godt op ad en hyggelig dag for hele familien. Og Odsherred er et af Danmarks største sommerhusområder, så det var nærliggende at lægge en aktivitet som den her i Odsherred, siger Thomas Roland. 

Artiklen fortsætter under billederne...

 
  Foto: Anders Garde - TV ØST
 
  Foto: Anders Garde - TV ØST
Da TV ØST besøgte den nye klatrepark, var Thomas Roland og hans makker Mads Sørensen i fuld gang med at sætte pæle op.
Da TV ØST besøgte den nye klatrepark, var Thomas Roland og hans makker Mads Sørensen i fuld gang med at sætte pæle op. Foto: Anders Garde - TV ØST

Iværksætteren er flyttet tilbage til området og håber på at kunne gøre en forskel.

- Jeg vil gerne skabe noget vækst, nogle virksomheder og nogle arbejdspladser. Jeg vil gerne hive mennesker herop, siger han.

Ikke bange for konkurrencen

Den nye vestsjællandske klatrepark skal hedde Gekko Park, og den har pæle, der stikker så højt op som 17 meter op i luften. Det bliver Thomas Rolands makker Mads Sørensen, der skal bestyre parken.

quote Jeg vil gerne skabe noget vækst, nogle virksomheder og nogle arbejdspladser. Jeg vil gerne hive mennesker herop

Thomas Roland, iværksætter, Odsherred

- Nu vil vi bare gerne over den her byggeproces, og så vil vi gerne tage imod nogle kunder og hygge lidt om dem. Det glæder vi os rigtig meget til, siger bestyreren.

Parken ligger lige ved siden af Sommerland Sjælland, men her er direktør Kåre Dyvekær nu ikke bange for konkurrencen.

- Nej, tværtimod. Jeg ser det som et stort aktiv. Det foregår på min jord, så jeg har i den grad givet min velsignelse til det. Det er en professionel klatrepark, og selvom vi også har klatring i Sommerland Sjælland, så er det en lidt mere light-udgave. Det her er i en helt anden kaliber, siger direktøren.

Åbner i august

Til at starte med vil der være fire baner i klatreparken. Men Thomas Roland har allerede mange ideer til, hvordan man kan udvide.

- Vi kan lave BMX- og mountainbikebane i yderperiferien rundt, vi kan lave nettrampoliner i otte-ti meters højde eller rutsjebaner, hvor man sidder i nogle hårde plastringe, siger han.

Gekko Park åbner efter planen for publikum tirsdag den 7. august. Lørdag den 11. august er der en officiel åbningsfest.