Internat fyldt op af katte - bliver efterladt efter sommerhussæsonen

Dyreinternater over hele landet er lige nu godt fyldt op, og i Odsherred har de ekstra travlt efter sommerhusgæsterne er taget hjem.

Sommerhussæsonen er slut i Odsherred, og det betyder, at der bliver mindre at se til hos restauranter og butikker i området. 

Men hos Karla Kattehjem i Højby betyder de tomme sommerhuse, at de kan se frem til en travl tid. De er nemlig et akut kattehjem, der hjælper især vildtlevende katte. 

- Lige nu er der rigtig mange efterladte katte, lyder det fra Kasper Sørensen, der er bestyrer på Karla Kattehjem. 

Problemet opstår, når alle sommerhusgæsterne tager hjem. 

Der er nemlig rigtig mange, der fodrer katte og især killinger, mens de er i sommerhuset. Men gæsterne tænker ikke over konsekvenserne, efter de rejser hjem igen. 

- Det er ren uvidenhed. De gør det jo fordi, de har et godt hjerte, men de ved bare ikke at killingerne ikke kan klare sig selv, når de bliver efterladt, siger Kasper Sørensen og tilføjer:

- De små killinger lokker man væk fra moren, når man begynder at fodre dem. Der er altid en mor i baggrunden. 

Karla Kattehjem er lige nu fyldt op. Men alligevel tager de i denne uge ud for at hjælpe omkring 150-200 katte, hvoraf 100 af dem befinder sig i Odsherredområdet. Kattehjemmet har derfor ringet til frivillige, som kan hjælpe med at være plejefamilie, indtil kattene bliver adopteret. 

- De er meget tynde, når de kommer ind, og mange af dem er også syge. Så der er også nogle, der ikke overlever desværre, siger Kasper Sørensen.

Ikke nok kunder

Generelt har dyreinternater lige godt fyldt op. Noget de også oplever hos Fuglebjerg Dyreinternat. Lige nu er deres største problem, at de ikke kan finde ejere til de mange dyr. 

quote Der bliver i hvert fald vist nok interesse

Pernille Rolighed Patterson, daglig leder på Fuglebjerg Dyreinternat

- Jeg ved ikke, om det er fordi, folk ikke er interesseret, men der bliver i hvert fald ikke vist nok interesse, siger Pernille Rolighed Patterson, der er daglig leder på Fuglebjerg Dyreinternat.

Alle bure er fyldt lige nu, og det er især katte og kaniner, der optager pladsen.

Nogle af kattene har været på internatet i omkring tre måneder, og det kan blive problematisk da livet på internatet ikke er godt for alle.

- Der kan sidde nogle dyr, som bliver kede af det, frustreret og stresset, fordi de skal være her så lang tid. De skal jo for pokker ikke være på et internat, de skal ud til en familie, fortæller Pernille Rolighed Patterson. 

Hun sidder derfor klar ved telefonen, hvis nogle derude skulle være klar til at få et nyt familiemedlem. 

Neutraliser jeres katte

Kasper Sørensen fra Karla Kattehjem fortæller, at private kan hjælpe med at få bestanden ned på vildkatte, hvis de neutralisere deres hankatte, så de ikke kan formere sig.

- Ellers går hankattene ud og parrer sig med en af de vilde hunkatte. Og så boomer det jo op, og der kommer flere vilde killinger, siger han.

Faktisk kan produktionsgårde med mange katte også spare penge i skat, hvis de neutraliserer deres katte. Eftersom kattene 'arbejder' for gården med at fjerne mus og rotter, så kan de trække udgifter som blandt andet foder fra i skat, hvis katten er neutraliseret.