Integration med volleyball

150 unge med og uden flygtningebaggrund har spillet sig til god integration med en volleyballturnering

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Syrien, Afghanistan og Eritrea.

Baggrundene er forskellige, men reglerne er de samme for de 150 unge, der i løbet af weekenden har spillet volleyball med og mod hinanden på Vallekilde Højskole. Det er DFUNK, Dansk Flygtningehjælp Ungdom, der står bag turneringen og sport er ifølge projektmedarbejder i DFUNK Chayenne Pratt et godt middel til integration.

- Vi har erfaret at sport kan samle på tværs af kulturer, fordi man ikke behøver at være god til at tale dansk, siger hun.

Fouad Mkhalalati, en ung flygtning fra Syrien, der har været i Danmark i otte måneder, er en af de unge, der har deltaget i turneringen. Han er glad for at være med i volleyballturneringen og for det arbejde, DFUNK laver.

- DFUNK er vigtig for mig, for jeg har lært mange mennesker at kende, forklarer han.

Og netop muligheden for at unge med flygtningebaggrund kan lære andre unge at kende er en vigtig del af DFUNKS arbejde, for udover de store sportsturneringer har organisationen også lokale ung-til-ung grupper over hele landet.

Til volleyballturneringen stillede Vallekilde Højskole med to af de 11 volleyhold, mens DFUNK stillede med ni hold fra hele landet.

DFUNK har planer om at afholde endnu en sportsturnering til foråret.