Indsamling til brandofre er gået forrygende

Torsdag morgen brændte et hus ned på Sj. Odde. Det fik venner og udlejer til at starte en indsamling af tøj og møbler til den familie, der boede i huset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sussi Ohgrøn og hendes mand og to børn mistede torsdag alle deres ejendele, da der gik ild i deres hus på Fregatvej i Havnebyen på Sj. Odde.

Men nu har familien fået tøj og møbler fra nær og fjern.

Bad om hjælp på Facebook
To venner og deres udlejer, Bettina Hansen skrev nemlig opslag på deres facebookvægge, hvor de bad om hjælp til familien.

- Jeg skrev også inde på Facebook-siden "Bytte Bytte købmand Odsherred", men det opslag slettede jeg igen søndag, for det er simpelthen strømmet ind med ting, siger en glad udlejer, Bettina Hansen.

Læs også: Efter brand: Udlejer samler ind til familien

Det er bl.a. blevet til et spisebord fra en glad giver i Holbæk, og udlejeren fortæller, at de også skal have hentet en sovesofa i Fårevejle.

- Nogle har også givet vinterstøvler og tøj til drengene, og i morgen skal jeg ud og hente køkkenting, fortæller Bettina Hansen.

Venter på forsikringspenge
Hun fortæller, at familien selvfølgelig kan købe det de mangler, når de får erstatning fra forsikringen.

- De har fået et accontobeløb fra deres forsikring nu og her, men det dækker slet ikke alt det, en familie på fire har brug for, når de har mistet alt andet end det de stod og gik i, siger Bettina Hansen.

Branden opstod torsdag morgen i det rum, hvor husets brændeovn stod.

Læs også: Parcelhus overtændt

Drengene på 12 og 14 år var på det tidspunkt ude at lufte hunden, så det var Sussi Ohgrøn og hendes mand, der opdagede røgen, da de vågnede af den i deres soveværelse på 1. sal.

De kunne ikke komme ud af huset og måtte kravle ud på taget. Her fik en nabo dem ned ved hjælp af en stige.

De kom på sygehuset, hvor de blev tjekket for røgforgiftning, men slap altså uden fysiske mén fra branden.

Nu bor familien i en anden af Bettina Hansens udlejningsejendomme i området.