¨

Indbrudstyv truer vidne med koben på pizzaria

En vidne blev flere gange truet med et koben, da han i nat tilbageholdt en tyv i et pizzaria i Hørve. Tyven er blevet varetægtsfængslet i fire uger. Foto: Arkivfoto

En vidne blev flere gange truet med et koben, da han i nat tilbageholdt en tyv i et pizzaria i Hørve. Tyven er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det kræver en pæn portion mod at tilbageholde en indbrudstyv, der truer én med et koben.

Men det var lige præcis det, som et mandligt vidne havde, da han i nat fangede en tyv på fersk gerning i et pizzaria i Hørve.

Klokken 02.44 ringede manden til Midt- og Vestsjællands Politi og fortalte, at han stod med indbrudstyven, en 39-årig mand med adresse i Jylland, som han nok mente, at politiet ville have interesse i at hente.

Politiet var hurtigt på stedet, og vagtchef Bent Sten Andersen holder sig ikke tilbage med at rose det mandlige vidne for sit store mod.

- Det er rigtig godt arbejde af anmelderen, siger Bent Sten Andersen til TV ØST.

Medgerningsmand stak af i hvid varevogn

Da politiet kom frem til gerningsstedet og fik anholdt indbrudstyven, fortalte vidnet, at indbrudstyvens medsammensvoren var stukket af sted i en hvid varevogn.

Ham forsøger politiet nu at finde frem til.

Men allerede da politiet i morges og i løbet af formiddagen noterede et andet tyveri med samme fremgangsmåde i en café i Asnæs, tjekkede de overvågningsbåndet fra caféen. Politiet kunne hurtigt konstatere, at indbrudstyven fra optagelserne var den samme, som den truende tyv fra pizzeriaet.

Han blev derfor søndag fremstillet i et grundlovsforhør og blev varetægtsfængslet i fire uger.

Nu skal efterforskere forsøge at undersøge flere indbrud fra området og finde frem til, om de to indbrudstyve kan kædes sammen med dem.     

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App