I Odsherred Kommune skal borgerne kortlægge mobilhuller

Der har længe været dårlig mobildækning i Odsherred Kommune. Og nu skal borgerne hjælpe kommunen med at finde hullerne, så de kan tilbyde en bedre forbindelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alle mobilhuller skal findes. Og det skal borgerne i Odsherred Kommune hjælpe til med. Ved at downloade et program til mobiltelefonen, er det nu muligt at kortlægge mobildækningen.

App’en er udviklet af Erhvervsstyrelsen, og ved at hente den ned på din mobiltelefon (virker ikke til iPhones), kan du være med til at kortlægge mobilforbindelsen.

Programmet kører over GPS, og derfor sker registeringen af mobildækningen helt automatisk. Den sender alle oplysningerne til en database, hvor teleselskabet så bruger dem til finde ud af, hvor forbindelsen er dårlig. Så ved de nemlig, hvor de skal lave forbedringer eller sætte master op.    

Siden kommunen startede med kortlægningen, har de fået 208.130 målinger ind fra borgerne. Og det betyder meget for kommunen.

- Vi vil gerne have et nødagtigt kort. Så kan vi sammen med teleselskaberne lave en indsats og gøre mobildækningen bedre i kommunen, siger borgmester Thomas Adelskov (Soc.Dem.)

Han håber på, at de i 2015 kan tilbyde bedre mobildækning til borgerne.

Du kan hente app’en lige her: Mobildækning i Odsherred.

Men du skal skynde dig, hvis du vil være med til at kortlægge mobildækningen. Kampagnen slutter nemlig om 14 dage.