Hvad skal kamelen hedde?

Fanny, Fiona, Finja eller Frigga. Det strømmer ind med med navneforslag til det lille nyt kamel-føl i Odsherred Zoo.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For moderen Frida kan det med at fole. For anden gang på under to år er hun nemlig blevet mor til et nyt lille kamel-føl. Og det er faktisk lidt usædvanligt.

Kameler yngler nemlig bedst og oftest, hvis de er en del af en større flok. I Odsherred Zoo var der kun faderen Frederik og moderen Frida. Og så er kameler gravide i knap 14 måneder - så der gik ikke længe fra søster Frejas fødsel til, at de nybagte forældre stod over for endnu en familieforøgelse.

- Man har jo lov til at være lidt stolt i hvert fald og jeg var lige inde og kigge på registreringer af kameler, og der er 40 kameler herhjemme og fem unger i øjeblikket. De to af dem er vores, så vi er da lidt glade, det er helt sikkert, siger Joan Thygesen, som er ejer af Odsherred Zoo.

Noget tyder på, at familien trods den splinternye lille hun i folden alligevel ikke er helt fuldent. I hvert fald ikke hvis far Frederik har noget at skulle have sagt.

- Jeg synes, Frida har haft en lidt hektisk morgen, for udover hun har født mellem klokken seks og otte, så er hun også allerede blevet bedækket af Frederik igen, fortæller Joan Thygesen.

Så hvis det er storken, der kommer flyvende med de små kameler, så kan de godt gøre landingsbanen i Odsherred klar til en ny leverance - omkring maj 2012.

Den nyfødte lille pige-kamel mangler nu bare et navn. Det skal starte med F, så den passer ind med resten af familien, der nu består af Frederik, Frida og Freja.

Hvad synes du, at kamelen skal hedde? Kom med dit bud i kommentar-feltet herunder.