¨

Højsæson i fuld gang - udlejere har store forventninger

Flere udlejningsfirmaer ser meget optimistiske på den igangværende højsæson. Her ses et sommerhus på Møn. Arkivfoto. Foto: Peter Tingleff

Flere udlejningsfirmaer forventer en rigtig god sommer, når det gælder udlejning af sommerhuse i regionen.

Sommeren tegner rigtig godt, når det gælder udlejning af sommerhuse flere steder i regionen.

Flere udlejningsfirmaer melder om, at julimåned er fuldt booket af sommerhusgæster. 

Sådan lyder meldingen blandt andet hos udlejningsfirmaet Sol og Strand. Det fortæller Christine Christensen, som er bureauchef hos Sol og Strands sommerhusudlejning i Odsherred.

- Højsæsonen er i gang med knald på, kan jeg fortælle dig, siger hun og fortsætter:

- Vi kan absolut mærke det. Vi har allerede nogle stressede husejere, selv når vi overtager det hele for dem. Der er rigtig mange nye, som lejer ud for første gang. De er selvfølgelig meget nervøse, om alt er i orden og så videre.

Lige nu råder Sol og Strand i Odsherred over 157 sommerhuse, som ligger fordelt ud over området.

Og her er forventningerne til højsæsonen tårnhøje. 

- Vi forventer, at alle vores sommerhuse er udlejet. Vi har allerede nogle uger, hvor vi ikke har flere sommerhuse til udlejning, fordi det bare er booket op. Og vi kan igen mærke, at vi har mange gæster fra Tyskland, som førhen var væk. Men omkring 60-70 procent er altså tyskere, ligesom der også kommer flere belgiere og hollændere.

Der er fuldtbooket her i juli. Der er meget få huse, som er ledige

Laila Thulin, Novasol & Dansommer, Falster 

Bureauchefen fortæller også, at flere fra de skandinaviske lande gæster Odsherred, ligesom nogle enkelte amerikanere og kinesere også finder vej til det nordvestsjællandske område. 

- Så vi er også på det marked nu. De har en eller anden forbindelse til Danmark og holder ferie her. Det er rigtig dejligt med sådan en international opmærksomhed, siger Christine Christensen.

Omkring 200 indflytninger i Odsherred

Hos Feriepartner Odsherred kan de også godt mærke, at højsæsonen for alvor er skudt i gang. De har da også stor forventninger til den igangværende sæson. 

Lørdag har de for eksempel cirka 200 indflytninger blandt deres 340 sommerhuse i Odsherred. Det forventer de at have i de næste par weekender under højsæsonen.

Desuden kan de også mærke, at Nykøbing Sjælland, hvor deres kontor ligger, er fyldt med biler og gæster i denne tid. Især når der ikke er strandvejr, bliver byen godt besøgt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mange vælger at bruge ferien i sommerhusene i Odsherred. Arkivfoto. Foto: ARKIV

Julimåned er fuldt booket

Hos udlejningsbureauet Novasol & Dansommer på Falster glæder de sig også til at se resultatet, når højsæsonen er veloverstået.

Ifølge Laila Thulin, der er serviceassistent på firmaets kontor i Marielyst, har de for længst taget hul på firmaets travleste tid på året. 

- Det går rigtig fint, siger hun og tilføjer:

- Ja, den (højsæsonen, red.) er i gang. Den gik i gang for 14 dage i siden for vores vedkommende.

Firmaet råder over omkring 850 sommerhuse, der ligger i området omkring Strøby Egede og Karrebæksminde på Sydsjælland, men også på Møn, Bogø, Lolland og Falster.

Og her har efterspørgslen været stor. 

- Der er fuldtbooket her i juli. Der er meget få huse, som er ledige. Mange af dem er ledige, fordi folk har annulleret deres bookinger på grund af sygdom, siger Laila Thulin.

Det gør bestemt heller ikke forventningerne hos personalet i Novasol & Dansommer til højsæsonen mindre.

- Fordi vi er fuldt belagt, og vi har mange gode huse på markedet. Vi har de bedste strande og mange gode attraktioner og fed natur, siger Laila Thulin og tilføjer:

- Marielyst er populært sted at bo, men mange af de mindre områder som Kongsted ved Stubbekøbing, Karrebæksminde og Ulvshale på Møn og Nysted på Lolland er også populære. 

Sidste års sommer var den bedste

Fælles for både Novasol & Dansommer og udlejningsfimaet Sol og Strands afdeling i Odsherred er, at sommeren sidste år var ekstremt god. 

Den var præget af høje temperaturer, der slog rekorder ifølge DMI. Blandt andet var sommeren 2018 den mest solrige siden 1920. Desuden var antallet af sommerdøgn rekordhøjt, mens man mange steder oplevede lokale tropedøgn.

Sommeren 2018 var også præget af et afbrændingsforbud. Det betød, at det over hele regionen var forbudt at brænde bål eller grille ude i naturen på grund af brandfaren.

Men selvom der var meget tørke, fik det ikke gæsterne til at blive væk hos Novasol & Dansommer på Falster.

- Det var en af de bedste sæsoner, men det var også selvfølgelig på grund af vejret. Derfor kan vi også godt mærke, at vi har været godt belagt i år i god tid i forvejen, da vi havde så god en sommer sidste år, siger Laila Thulin.

Hos Sol og Strand i Odsherred skuffede sidste års sommer heller ikke på nogen måde. Men den bliver svær at slå i antallet af udlejede sommerhuse, mener Christine Christensen.

- Sidste års sommer, tror jeg, er meget svær at toppe. Da vejret var rigtig godt, havde vi mange last minute-bookinger. Så i næsten tre til fire uger var vi udsolgt. Rigtig mange har forbooket allerede fra sidste år med den forventning, at sommeren vil blive det samme, siger hun.

Og som vejret er nu, er bureauchefen heller ikke helt tilfreds. 

- Vi har sagt til vore kunder, at vi har bestilt godt vejr til alle vores gæster. Men på grund af den store efterspørgsel tager den en lille smule længere tid, før det gode vejr kommer. Men det kommer, siger hun.

Derfor er hun klar med et godt råd til turisterne, når kufferten skal pakkes til det danske klima.

- Mange af vores gæster spørger: Hvad skal vi pakke? Så siger jeg til de fleste: Tag gummistøvler og en bikini med, så er du godt forberedt på den danske sommer, siger Christine Christensen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App