Hjemløs tog ophold i ejendom - truede politiet med lægtehammer

En hjemløs mand blev søndag aften anholdt. Han er sigtet for at true politiet, fordi de ville bortvise ham fra en ejendom, han havde taget ophold i.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En stor politistyrke rykkede søndag aften ud til en adresse på Jyderupvej i Vig. Årsagen var, at en 46-årig mand opholdt sig i en ejendom uden tilladelse.

quote Han havde ikke noget at gøre i det hus. Vi er derude for at bortvise ham, men han ønsker ikke at tale med politiet

Charlotte Tornquist, Midt- og Vestsjællands Politi

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi er ude ved huset på baggrund af en anmeldelse fra ejeren af ejendommen, der kom klokken 21 søndag aften. I starten var der en enkelt patrulje derude, fortæller Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

På adressen finder politiet den 46-årige mand, der er uden fast bopæl, men tilmeldt Lolland Kommune. Manden havde taget ophold i ejendommen, der er under renovering, og han havde ikke i sinde at flytte sig fra stedet. 

- Manden var psykisk uligevægtig og truede politiet med en lægtehammer og forskansede sig i huset. Derfor tog man sine forbehold og sendte en stor politistyrke derud, fortæller Charlotte Tornquist.

Timelang aktion førte til anholdelse

Efter en længere politiaktion bliver manden anholdt uden videre dramatik klokken 23.57 søndag aften.

- Han er fortsat anholdt og sigtet for trusler og forsøg på vold mod tjenestemand, fortæller Charlotte Tornquist.

Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør mandag klokken 11.30.

Ingen kom tilskade under aktionen.

Artiklen er opdateret
Clock24. sep 2020, kl. 14:42
I artiklen er tilføjet oplysninger vedrørende truslen med lægtehammer samt sigtelse for vold mod tjenestemand. Tidspunkt for grundlovsforhør er også tilføjet.