Hjælp til forældre

I Odsherred Kommune kan forældre komme på kursus i at håndtere dagligdagens små problemer. Gennem øvelser lærer de at skabe dialog og håndtere konflikter

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan være svært at lægge sit barn i seng, få dem til at tage tøj på eller sidde pænt ved bordet. De kan de fleste forældre sikkert nikke genkende til. Derfor tilbyder Odsherred Kommune kurset: De utrolige år, der har fokus på de konflikter, de fleste familier oplever i hverdagen. Gennem øvelser, dialog og redskaber lærer forældrene at vende konflikter til glæde og positivt samvær.

- Vi har lært, at vi skal rose vores børn meget mere. Og det kan vi tydeligt mærke forskel på. Vores børn er meget mere positive, og de har fået mere selværd, siger Thomas Kristensen der har deltaget i kurset.

De utrolige år

Alle børnefamilier i Odsherred Kommune kan ansøge om at deltage i kurset. Det er helt uden egenbetaling. Hver familie vil deltage i 20 uger, hvor kursusgagen vil vare omkring 2,5 time, én gang om ugen. Kurset er kun for forældrene, hvor der vil være mulighed for at få passet børnene mens man deltager. Siden 2010 har kommunen hjulpet omkring 60 par.

- Vi arbejder med deres måde og deres tilgang til deres børn. Vi giver dem redskaber til at skabe et mere positivt sammenspil i familien ved at arbejde med konflikthåndtering, fortæller familiebehandler Mette Svendsen, Odsherred Kommune.

Næste kursus starter op til september, hvor der allerede er ansøgningsfrist den 30. april. Du kan se mere om kurset ved at klikke på nedenstående link.