¨

Hestefold udsat for hærværk for tredje gang

Foto: TV ØST

For tredje gang på en måned har Anja Elsings hestefold været udsat for hærværk. Ukendte gerningsmænd har forsøgt at lukke hendes heste ud.

Politiet sendte fredag en patrulje ud til Anja Elsing i Odsherred i forbindelse med det seneste hærværk, der fandt sted 1. juledag.

Ved en af hendes folde i Rørvig blev der her klippet flere huller i indhegningen. Selvom ingen af de omkring 50 heste denne gang slap ud, så ser politiet alvorligt på sagen.

- Selvom en islandsk hest er en af de mindre af slagsen, så kan det jo gå galt, hvis sådan en løber ud foran en bil. Det kan være til fare for liv og lemmer for de folk, der kører derude siger René Søen Pedersen, som er vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Med torsdagens hærværk er det tredje gang inden for en måned, at nogen forsøger at slippe Anja Elsings heste løs.

Dagen forinden - juleaftensdag - skete præcis det samme. Hegnet ved hendes stutteri var blevet ødelagt af ukendte gerningsmænd.

Og for under en måned siden blev et hegn ind til en anden af hendes folde ved Sonnerup Skov åbnet. Her nåede syv af hestene at slippe ud og løbe frit rundt, inden de blev opdaget i byen Klint ved fodboldbanen.

- Det, at det sker flere gange mod de samme indhegninger, det tangerer jo til chikane mod anmelderen, siger René Søen Pedersen.

Politiet beder nu folk i området, der kan have set noget i forbindelse med episoderne, om at henvende sig på 114. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App