¨

Håndværkere tjener godt på ny sommerhusregel

01:29

De nye, billige lån til sommerhuse giver masser af arbejde til håndværkerne. Folketinget vedtog forleden, at sommerhusejerne fra 1. maj kan låne 75 procent af sommerhusets værdi i et realkreditinstitut. Hidtil har man ellers kun kunnet låne 60 procent. Og udsigten til billige realkredit-lån kan allerede nu ses i ordrebøgerne hos håndværkerne.

De nye, billige lån til sommerhuse giver masser af arbejde for håndværkere. Blandt andet hos Vig Tømrer- og Snedkerservice.

Det er blevet billigere at låne penge til sommerhuse.

Folketinget vedtog forleden, at sommerhusejerne fra 1. maj kan låne 75 procent af sommerhusets værdi i et realkreditinstitut. Hidtil har man kun kunne låne 60 procent. 

Læs også Nu bliver det billigere at låne til sommerhuset

Og dsigten til billige realkreditlån kan allerede nu ses i ordrebøgerne hos håndværkerne.

Har stor betydning

I landets største sommerhuskommune, Odsherred, har muligheden for at slippe lidt billigere fra ombygninger eller sommerhuskøb stor betydning.

Vi kan tydeligt mærke, at det giver noget beskæftigelse.

Steen Iversen, beregner Vig Tømrer- og Snedkerservice

- Det giver jo noget god udvikling heroppe i Odsherred i hvert fald, siger Steen Iversen, som er beregner hos Vig Tømrer- og Snedkerservice og fortsætter:

- Vi kan tydeligt mærke, at det giver noget beskæftigelse. Vi har haft kunder, der har holdt lidt igen med at acceptere nogle tilbud, hvor man kunne fornemme, at de ventede på, hvad regeringen kom med af udspil.

Sommerhusejer har ventet på nye lån

Jesper Sonne fra Asnæs Indelukke er en af de sommerhusejere, der har ventet på lovændringen.

Han skal udvide sit sommerhus med 25 kvadratmeter, men har ventet til han kunne finansiere byggeriet med realkreditlån. 

Læs også Hr. og Fru Petersen bor i sommerhus hele året

- Det er for at opnå de bedste lånemuligheder. Hvor det før var 60 procent og er den nu kommet op på 75%, så det er nærmest derfor, fortæller han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App