Grønt lys til Danmarks største solcellepark

Politikerne i Kalundborg Kommune har sagt ja til, at Danmarks største solcellepark kan etableres på jorden ved Lerchenborg Gods.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er glæde på godset Lerchenborg. Onsdag sagde Kalundborg Kommunes partier på nær Enhedslisten ja til, at godset kan anlægge Danmarks største solcellepark.

- Det er en god forløsning efter 2 års hårdt arbejde, lød den umiddelbare reaktion fra godsejer Christian Lerche Lerchenborg.

En hel besøgelsespark

Projektet kommer til at koste en næsten en halv milliars kroner og fylder, hvad der svarer til 150 fodboldbaner. Det er firmaet Omnisol, der skal bygge anlægget, og det vil være i stand til at producere strøm nok til at dække årsforbruget i 7000 parcelhuse. Et projekt, der ligger i god tråd med den øvrige udvikling på Asnæs.

- Jeg synes, det er en god ide med energihalvøen Asnæs, hvor vi har et stort kraftværk, et stort raffianderi, vindkraft, bioethanol og solkraft. Det kan blive en hel besøgelsespark, siger godsejeren.

Christian Lerche Lerchenborg siger, at der ifølge hans oplysninger er tale om Skandinaviens største solcellepark, og han regner med, at arbejdet med at anlægge den kan begynde i slutningen af året og gøres færdig i løbet af 2015.