Gravhund bidt ihjel af muskelhund

En muskelhund af racen Bullmastiff angreb i går aftes en gravhund på stranden ved Ordrup Næs på Vestsjælland og flåede den så voldsomt, at den senere måtte aflives.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gravhundens ejer Finn Smith og hans hustru har valgt at afslutte deres sommerhustur før tid. De ønsker nemlig ikke at blive mindet om aftenen i går, da deres gravhund blev angrebet af en bullmastiff.

- Så tager den bare fat, som om det var en pude eller en kanin, og slynger den rundt. Der var blod over det hele. På tøjet, og også på håndklderne, fortæller en rystet Finn Smith. Han var gået til stranden, for at bade med familien og nogle venner, da det voldsomme angreb fandt sted.

På Odsherred Dyrehospital kunne de senere konstatere, at gravhunden også havde brækket lårbenet ved angrebet. Dyrlægen valgte at aflive den 12-årige gravhund.

Finn smidt har anmeldt angrebet til Midt- og Vestsjællands Politi. Og han mener helt klart, at kamphundene skal gøres ulovlige.

- Det er næsten det samme, som at gå rundt med et afsikret våben, så jeg kan ikke se, at man skal bruge dem til noget, siger han, og fortæller, at han ikke giver meget for forklaringen om, at de er flotte og fascinerende dyr.

- En hyæne på Serengeti-sletten er også et fascinerende dyr, men det er bestemt ikke en, jeg har lyst til at møde i det offentlige rum. og det er det samme med de her hunde, siger Finn Smith.