Graffiti på børnehave

Sct. Georggårdens Børnehave i Nykøbing Sjælland har i weekenden fået malet hagekors på bygningerne. Det er fjerde gang, at børnehaven oplever hærværk på et år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da børnene i Sct. Georggårdens Børnehave i Nykøbing Sjælland kom i børnehave efter weekenden, blev de blandt andet mødt af hagekors og anarkist-symboler på bygninger og ’dildo’ skrevet på et skilt.

- Det er ikke rart. Vi har forskellige nationaliteter i vores børnehave, så det er især stødende med hagekors. Når børnene ser det, kommer de og spørger, hvad det betyder, siger Christina Christiansen, der er pædagogisk assistent i børnehaven.

4. gang på et år
Det er ikke første gang, at børnehaven oplever hærværk. Inden for det sidste år har de 4 gange oplevet, at ting er blevet ødelagt. Blandt andet cykler, der er blevet smadret, knallertspor i græsset og glasskår på legepladsen.

Hver gang er det sket i weekenden.

- Vi har nogle børn, der bliver utrygge hver gang. Vi er bange for, at det er en hetz mod os, siger Christina Christiansen.

Christina Christiansen ved endnu ikke, hvor meget der er blevet ødelagt for, men det er heller ikke det økonomiske, der er det værste.

- Det er lige så meget på det psykiske plan, at det koster, når børnene kommer til cykler, der er ødelagt og dæk, der er skåret op, siger Christina Christiansen.

Børnehaven har meldt hærværket til politiet. De har bedt naboer og forældre om at holde ekstra øje med stedet i weekenderne.