Glæde over erstatning for nedbrændt hal

Borgere og lokale idrætsforeninger er godt tilfredse med, at erstatningen for den nedbrændte hal i Højby i Nordvestsjælland er opgjort til 37 millioner kr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er hamrende flot.

- Ja, det er et godt resultat.

- Ja, det må jeg sige.

Medlemmerne af det lokale "Samarbejdsudvalg for en ny Højby Hal" er rigtig godt tilfredse med den erstatning, byens nedbrændte hal er blevet vurderet til.

Større beløb end ventet

- Det første udgangspunkt var ikke 37. mio kr. Det var nok nærmere et sted midt i tyverne, fortæller formanden for udvalget, Thomas Nicolaisen og fortsætter:

- Det, at det er gået så godt, og at kommunen har forhandlet det beløb frem, det er vi rigtig, rigtig stolte af og glade for.

Byens gamle hal, Højby Hallen, brændte ned d. 10. december 2013, efter ukendte gerningsmænd havde sat ild til den.

Det fik byens idrætsforeninger og repræsentanter fra lokalråd og Højby Skole til at organisere sig i et samarbejdsudvalg, som så har arbejdet på planer for en ny hal lige siden.

At erstatningen for den gamle hal ser ud til at ende på 37 og ikke 25 millioner kr. gør en stor forskel, mener de:

- Ja, fordi vi har så mange idéer og ambitioner med det her projekt, og det vokser og vokser hele tiden, så det spiller en rigtig stor rolle, siger Thomas Nicolaisen

Store visioner for ny hal

Lige nu er planen for byens kommende hal, at den både skal kunne huse byens idrætsliv og også kulturliv i form af bibliotek, udstillinger og koncerter.

Samarbejdsudvalget er godt klar over, at sådan en hal kan blive dyr.

- Men når vi har fået det store beløb, som vi har nu, så giver det muligheder for nogle flere penge, så vi håbe rpå, at vi kan komme ud og søge penge hos nogle fonde, fortæller Ella Nyholm, som er næstformand i udvalget og kasserer i Højby Gymnastikforening (Højby GF).