¨

Genopstået debatprogram rykker til Odsherred – klima og ansvar er på dagsordenen

Tv-vært Gertrud Højlund fotograferet ved Vallekilde Højskole i Odsherred, som onsdag 11. september er hjemsted for klimadebat på TV 2. Foto: Søren Branick Juhl / TV 2

Som led i en hel uges fokus på klima skal programmet Højlunds Forsamlingshus sendes direkte fra Vallekilde Højskole.

TV 2 genopliver nu Højlunds Forsamlingshus med en direkte transmitteret seerdebat om klimaet, sendt direkte fra Vallekilde Højskole i Odsherred.

Her er målet at debattere, hvad vi skal gøre for at få styr på de mange klimaudfordringer, der rammer omkring os. Med i salen vil være nysgerrige danskere, eksperter og nogle af de politikere, der skal udstikke kursen gennem krisen.

Højlunds Forsamlingshus var et meget set debatprogram på TV 2 i kanalens allerførste år bestyret af journalisten, præsten og debattøren Niels Højlund. Det blev genoplivet under valgkampen med datteren Gertrud Højlund som bestyrer – og nu sætter TV 2 endnu engang strøm til programmets kameraer med debatten fra Odsherred.

- Hverken under min fars bestyrelse af programmet eller nu er der tale om, at man har opfundet en ny, dyb tallerken. Derimod sætter vi tv-stikket til en folkelig debat, og dén kan en masse ting, som vi måske havde glemt i medierne. De fleste journalistiske redaktioner, jeg kender, vil meget gerne inddrage seerne, men i Forsamlingshuset er seerne hovedpersoner på linje med de politikere, der repræsenterer den kollektive vilje i samfundet, siger Gertrud Højlund.

Sendes onsdag aften

Debatten sendes i fjernsynet onsdag 11. september klokken 20.50.

Det er muligt at blive publikum til debatten på Vallekilde Højskole. Billetter – én pr. person – kan fås via billetto.dk.

Debatten afvikles som led i en hel uge med fokus på klimaet på TV 2.

Det kulminerer med eventet Danmark planter træer lørdag 14. september, hvor TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening samler penge ind for blandt andet at skabe otte folkeskove over hele landet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App