Genopstået debatprogram rykker til Odsherred – klima og ansvar er på dagsordenen

Som led i en hel uges fokus på klima skal programmet Højlunds Forsamlingshus sendes direkte fra Vallekilde Højskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV 2 genopliver nu Højlunds Forsamlingshus med en direkte transmitteret seerdebat om klimaet, sendt direkte fra Vallekilde Højskole i Odsherred.

Her er målet at debattere, hvad vi skal gøre for at få styr på de mange klimaudfordringer, der rammer omkring os. Med i salen vil være nysgerrige danskere, eksperter og nogle af de politikere, der skal udstikke kursen gennem krisen.

Højlunds Forsamlingshus var et meget set debatprogram på TV 2 i kanalens allerførste år bestyret af journalisten, præsten og debattøren Niels Højlund. Det blev genoplivet under valgkampen med datteren Gertrud Højlund som bestyrer – og nu sætter TV 2 endnu engang strøm til programmets kameraer med debatten fra Odsherred.

- Hverken under min fars bestyrelse af programmet eller nu er der tale om, at man har opfundet en ny, dyb tallerken. Derimod sætter vi tv-stikket til en folkelig debat, og dén kan en masse ting, som vi måske havde glemt i medierne. De fleste journalistiske redaktioner, jeg kender, vil meget gerne inddrage seerne, men i Forsamlingshuset er seerne hovedpersoner på linje med de politikere, der repræsenterer den kollektive vilje i samfundet, siger Gertrud Højlund.

Sendes onsdag aften

Debatten sendes i fjernsynet onsdag 11. september klokken 20.50.

Det er muligt at blive publikum til debatten på Vallekilde Højskole. Billetter – én pr. person – kan fås via billetto.dk.

Debatten afvikles som led i en hel uge med fokus på klimaet på TV 2.

Det kulminerer med eventet Danmark planter træer lørdag 14. september, hvor TV 2 og Danmarks Naturfredningsforening samler penge ind for blandt andet at skabe otte folkeskove over hele landet.