¨

Galleri: Højby Hallen får lov til at brænde ned

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 7

Brandfolk og beredskab har opgivet at redde Højby Hallen. Hallen får lov til at brænde ud. Imens arbejder kommunen på at få erstatningslokaler.

Foreningslivet i og omkring Højby skal ikke være nervøse, efter Højbyhallen brød i brand tirsdag morgen.

Hallen er nemlig forsikret, og kommunen arbejder allerede nu på en erstatningsplan, der skal sikre foreningslivet mulighed for at fortsætte deres arbejde i den kommende tid. Det oplyser Odsherred Kommune i en pressemeddelelse.

Samtidig står det klart, at hallen ikke står til at redde.

- Det kan ikke lade sig gøre at redde hallen. Brandfolk og mandskab fra Beredskabsstyrelsen foretager derfor nu en kontrolleret nedbrænding af hallen, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi. Han understreger, at ingen er kommet noget til i branden.

Ifølge beredskabet står der nu kun rester af de buede spær tilbage på hallen, mens cafeteria og omklædningsrum i øjeblikket brænder i taget. Samtidig brænder det fra hallens gulv. Taget og begge gavle er væltet i branden.

Trafikken kan igen flyde frit

Samtidig er trafiksituationen omkring hallen nu ved at blive normaliseret.

- Lukningen af Stårupvej er ophævet, og trafikken kan nu bevæge sig frit i området, oplyser Martin Bjerregaard til TV2 ØST. Vejen blev lukket kort efter slukningsarbejdet kom i gang, da mange tilskuere var i vejen for slukningskøretøjerne.

Brandvæsenet hentede vand til slukningsarbejdet i Nykøbing Sjælland, ligesom vand fra en lokal sø blev brugt til slukningsarbejdet.

Det var en ansat i hallen, der opdagede branden, da hun skulle møde på arbejde klokken 7.00 tirsdag morgen. Hun så, at der kom røg op ad skorstenen fra hallens cafeteria, og slog alarm.

Brandårsag skal undersøges

Ukendte gerningsmænd forsøgte lørdag aften at stikke ild på hallen. Politiet skal nu undersøge, om tirsdagens brand også er påsat.

- Det vækker naturligvis mistanke, at der har været en påsat brand i weekenden. Men vi kan ikke sige noget, før vi har lavet en gerningsstedsundersøgelse. Det kan jo også godt være, at branden er opstået i en teknisk installation, siger Martin Bjerregaard. Han oplyser, at teknikerne efter alt at dømme først kan komme ind i huset onsdag, og først, når der ikke er fare for at færdes i ruinen.

Se video af branden

Du kan se en video af branden herunder.

00:19 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App