Frømænd breder sig (Video)

Ved Kongsøre Skov i Odsherred planlægger Frømandskorpset at sætte et større hegn om deres område. Det er naboerne utilfredse med. Lørdag var der indkaldt til borgermøde om udvidelsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er skilte med ’Adgang forbud’ og hegn omkring 26 hektar land, der er i spil i Kongsøre Skov i Odsherred. Det er noget, der berører borgerne.

- Problemet er, at omkring 26 hektar af det smukkeste Danmark faktisk forsvinder. Forstået på den måde at borgerne ikke kan få adgang til en meget meget smuk del af Danmark. Herunder en del af Isefjordstien som er noget af det smukkeste, der findes, siger Asger Falstrup fra Kongsøre.

[video:video_mangler:091213_froemandsballade.flv]

Søværnets Frømandskorps plan er at udvide det militære areal i skoven fra ni hektar til at fylde 26. Det vil altså sige, at det indhegnede område vil optage tre gange så meget plads end tidligere.

- Det er en meget voldsom udvidelse af militærets område. Det kommer til at berøre os der bruger det dagligt, siger Kan Ahasverus fra Kongsøre.

Området bruges blandt andet til at uddanne forsvarets frømænd. Argumentet er mere behov for plads og diskretion, så man kan beskytte soldaternes identitet.

- Hvis du går ud og kigger i skoven vil du kunne se, at man kan stå direkte op og ned ad vores hegn. Det er ganske tæt ved vores skydebane lige ved vores parkeringsplads. Du skal ikke have andet end en mobiltelefon med et kamera i, og så kan du tage billeder af alle de folk, der arbejder her. Det synes jeg er meget uhensigtsmæssigt i forhold til den opgave, vi er blevet sat til af samfundet, siger Mogens Christens, Chef for Søværnets Frømandskorps.

På dagens møde kom det frem, at Søværnets Frømandskorps vil anlægge en sti, der tilgodeser noget af den lokale modstand. Indhegningen vil ikke tage så meget af kyststrækningen, som det tidligere var meldt ud. Det lettede lidt af bekymringen hos de fremmødte.

- Jeg er positivt overrasket. Det her er et rimeligt fornuftigt resultat, som Forsvaret er kommet frem med, selvom jeg naturligvis helst ville være hegnet foruden, siger Asger Falstrup.