Frivillige forældre sørger for morgenmad til skolebørn i Odsherred

En ny ordning i Odsherred Kommune sikrer, at skolebørn får morgenmad i hverdagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden skoleårets start i august har fem af Odsherreds kommuneskoler, Asnæs, Fårevejle, Højby, Vig og Herrestrup, været deltager i det nye partnerskab om skolemad til eleverne i samarbejde med Fødevarebanken og Steno Diabetes Center Sjælland.

Det skriver Odsherred kommune i en pressemeddelelse.

Frivillige forældre sikrer, at maden bliver serveret for eleverne, og ordningen er blevet populær.

- I starten tænkte jeg, at kommer der måske bare 10 elever, er det også godt nok, men der har været fuldt hus hver eneste dag, siger Maria Søborg, der er en af de frivillige forældre, der står for madordningen på Fårevejle Skole, i pressemeddelelsen.

En del af sundhedspolitikken

Det er Sundhedsafdelingen i Odsherred Kommune, som har formidlet partnerskabet med Fødevarebanken, der arbejder for at undgå madspild, og Steno Diabetes Sjælland.

Skolerne skal hver finansiere 12.000 kroner årligt til levering af skolemaden fra Fødevarebanken, som kommer med maden en gang om ugen, og Steno Diabetes Center Sjælland har givet et engangsbeløb på 20.000 kroner til hver af de deltagende skoler til indkøb af køleskabe og andet praktisk.

Liv og Lea spiser hjernemad om morgenen på Eskilstrup Skole
Læs også
Morgenmad til trængte elever i skolen: - Det skaber et godt fællesskab
Liv og Lea spiser hjernemad om morgenen på Eskilstrup Skole
Læs også
Morgenmad til trængte elever i skolen: - Det skaber et godt fællesskab

- Vi ved, at der er mange elever, der ikke spiser morgenmad og derfor kan have svært ved at koncentrere sig og mangler energi. Her er effekten af morgenmadscafeen selvfølgelig svær at måle på, men jeg er ikke i tvivl om, at det giver eleverne bedre forudsætninger for at modtage læring, når de har fået noget at spise, siger Christian Ranch Ellegaard, der er afdelingsleder på Fårevejle Skole i pressemeddelelsen.


Nyhedsoverblik