Friskoleelev blev smittet ved et privat arrangement – endnu en elev er testet positiv

To elever fra Vallekilde-Hørve Friskole er nu testet positive for corona.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Status på Vallekilde-Hørve Friskole er, at vi har to elever, som er testet positive for covid-19, og det er to elever i vores 4. klasse, fortæller skoleleder Bo Espersen til TV2 ØST søndag.

Fredag blev han informeret om, at en elev fra 4. klasse var testet positiv for corona.

-  Jeg er vidende om, at eleven er blevet smittet til et privatarrangement, hvor der har været flere elever med, fortæller han.

quote Hvis man har behov for nødpasning af de mindre børn, så kan man kontakte os

Bo Espersen, skoleleder, Vallekilde-Hørve Friskole

Og oplysningen om, at der havde været flere elever til det samme arrangement, fik skolelederen til at sende alle børn og voksne hjem.

- Da jeg på det tidspunkt overhovedet ikke har overblik over, hvilke elever der er tale om, så tænker jeg, at ud fra et forsigtighedsprincip vælger vi at lukke skolen ned i en uge, siger Bo Espersen.

Arrangerer nødpasning for de mindste

Vallekilde-Hørve Friskole er langt fra den første skole, der efter sommerferien har måttet sende elever hjem for at undgå smittespredning.

Det kan give problemer for familierne at skulle holde børnene hjemme, og derfor tilbyder skolen også, at der kan blive arrangeret nødpasning for de mindste af eleverne.

- Hvis man har behov for nødpasning af de mindre børn, så kan man kontakte os, og så vil vi arrangere noget pasning af de her børn, siger han.

Udover friskolen lukkede også den Skovbørnehave, der er i forbindelse med Vallekilde-Hørve Friskole.