Friskole i udkanten kan ikke låne penge

Nr. Asmindrup Friskoles beliggenhed er trætte af deres postnummer. Skolens beliggenhed gør det svært, at rejse penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nr. Asmindrup Friskole er trætte af postnummeret 4572. Beliggenheden gør det svært at rejse penge til skolens nybyggeri, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Friskolen, der oplever stigende søgning, har længe arbejdet på et byggeprojekt, så elever og lærere kan bytte de nuværende pavilloner ud med mursten på den grund, som friskolen købte i 2010.

I foråret sagde Nykredit, som friskolen igennem længere tid havde været i dialog med, pludselig nej til skoleprojektet til godt 19 millioner kroner. Flere andre kreditforeninger er ligeledes tilbageholdende.

- Begrundelsen er, at de ikke ønsker at indgå i sådanne projekter i det pågældende område. Havde projektet foregået på Nørrebro eller andre steder i hovedstadsområdet, så ville de være gået med i projektet, siger bestyrelsesformand for Nr. Asmindrup Friskole Jens Mulvad til Nordvestnyt.

- Vi slås imod vores postnummer. Det er da irriterende, at praksis skal være sådan i Danmark. At halvdelen af befolkningen er afskåret fra udviklingsprojekter. Så er Danmark heller ikke større, konstaterer Jens Mulvad.

Hos Nykredit afviser direktør for retail Henrik Rasmussen over for Nordvestnyt, at kreditforeningen sorterer ansøgere på baggrund af postnummer.