Friluftsråd hædrer institution: Her skabes nysgerrige og ordentlige børn

Pædagoger i naturinstitution i Odsherred kan nu hejse Friluftsrådets Grønne Flag for tiende gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Under åben himmel foregår det meste af aktiviteterne for både børn og pædagoger i Naturinstitutionen Moselinden, der ligger i Herrestrup i Odsherred.

Her går man nemlig op i at være tæt på naturen, og det har nu udløst fin hæder fra Friluftsrådet: Grønne Flag, som pædagogerne kan hejse for tiende gang.

- Børn får meget ud af at være i naturen, det bliver nogle nysgerrige børn og nogle børn, som får til lov at fordybe sig, siger pædagog Lonnie Christensen.

quote Det bliver nogle nysgerrige børn og nogle børn, som får til lov at fordybe sig

Lonnie Christensen, pædagog 

I ti år har pædagogerne arbejdet for at dokumentere at den lokale naturinstitution er grøn nok til at være med i Friluftsrådets Grønne Spirer og dermed hænge det grønne flag i flagstangen.

Året rundt bliver der lavet aktiviteter med de 36 børn i alderen 0-6 år, der bliver undervist i naturen. Børnene lærer blandt andet om dyr og samler skrald i skovbunden.

- Forældre kommer og fortæller, at de med deres børn derhjemme ikke engang kan køre eller gå en tur forbi noget skrald, uden at børnene samler det op. Det er jo dejligt, fortæller Lonnie Christensen.

Naturen øger trivsel

Ifølge Friluftsrådet er der flere fordele for børn ved at være tæt på naturen. Blandt andet opstår der færre konflikter mellem børn udenfor end indendørs, ligesom deres motorik bliver styrket.

Flere forældre glæder sig over, at deres børn tilbringer så meget tid i naturen, selvom de ofte er trætte, når de skal hentes hen på eftermiddagen. 

- Ja, det er de, men det er også nogle børn, som har oplevet en masse og som ved en masse, soger Merete Hansen fra Atterup.

I Naturinstitutionen Moselinden er børnene ude stort set året rundt, og det skal både styrke sundheden, koncentrationsevne og børnenes samarbejdsevner.