Fremmed mand flyttede ind i sommerhus - ejer undrede sig over højt strømforbrug

Ejeren af et sommerhus i Odsherred undret sig over, at der var unormalt strømforbrug i huset. Det viste sig, at en 51-årig mand var flyttet ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nærpolitiet i Nykøbing Sjælland sigtede torsdag morgen en 51-årig mand for en noget usædvanlig besættelse af et hus.

Den 51-årige, som ikke har fast bopæl, er nemlig sigtet for at have taget ophold i et sommerhus, som han ikke havde brugsretten til.

quote Uden sammenligning i øvrigt er det en besættelse af et hus

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Han har ikke lov til af sommerhusejeren at være på det pågældende sted. Uden sammenligning i øvrigt er det en besættelse af et hus, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Ejer undrede sig over højt strømforbrug

Sommerhusets ejer havde undret sig over, at der var et unormalt højt strømforbrug i huset, hvorfor nærpolitiet kørte til stedet og traf den 51-årige på stedet.

Han mistænkes for at have boet i sommerhuset i cirka en uge, men måtte nu forlade stedet for at finde andet opholdssted.

- Ejeren kunne åbenbart holde øje med strømforbrug via sin computer og havde studset over en stor afvigelse i forhold til normalbilledet, når man snakker strømforbrug. Der kunne kollegaerne da også konstatere, da de kom derop, at han da lige havde varmet noget vand til en kop kaffe, siger kommunikationsrådgiver Martin Bjerregaard.

STRAFFELOVENS § 264 – ULOVLIG INDTRÆNGEN

51-årig mand uden fast bopæl

Den 51-årige havde ikke lavet nogen skade på stedet og var formentlig kommet ind i huset via en ulåst dør. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

quote Af en eller anden årsag har han fundet frem til det her sommerhus, hvor der ikke er nogen tilknytning eller kendskab til sommerhusets ejer

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Af en eller anden årsag har han fundet frem til det her sommerhus, hvor der ikke er nogen tilknytning eller kendskab til sommerhusets ejer. Det var derfor ejeren ikke var interesseret i, at han var der, siger Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Han har ikke nogen adresse, så han er uden fast bopæl, som det hedder i folkeregistret, så vi kan formode, at det er en, der flakker rundt hos venner og bekendte og får en seng at sove i fra tid til anden.